r
Nosalty Logó

Ribizlihabos linzerszelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Ribizlihabos linzerszelet
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A linzerhez

A ribizlihabhoz

297
Kalória
5.4g
Fehérje
38.7g
Szénhidrátok
14.3g
Zsír
46.8g
Víz
54.6g
Koleszterin
2.7g
Rost
24.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A linzerhez

A ribizlihabhoz

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A linzerhez

A ribizlihabhoz

Összesen 3561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A linzerhez

A ribizlihabhoz

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2125.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    562 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 3561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A linzerhez

  1. A puha vajat 2-3 perc alatt kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a sárgáját. Alaposan elkeverjük. Ekkor folyamatos keverés mellett jöhet hozzá a liszt, majd a mogyoró, a só és a sütőpor, végül pedig a tej is. A masszánk legyen egységes, de ne dolgozzuk túl.
  2. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit. Ebben elosztjuk a masszánkat, amelynek tetejét spatulával laposra egyengetjük. 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a habot.

A ribizlihabhoz

  1. A megtisztított ribizliszemeket leturmixoljuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett, három adagban hozzáadjuk a porcukrot. Fényes és kemény habot verünk.
  2. A leturmixolt ribizlit egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, egyenesen rá a tojáshabra. Elkeverjük a mixerrel, míg egységes nem lesz.
  3. Kivesszük a sütőből a közben félig átsült linzert, majd elegyengetjük rajta a tojáshabot. A spatulával apró csúcsokat formázunk bele. Visszatesszük a 180 fokos sütőbe és további 20 percig sütjük, míg a hab szép aranybarna nem lesz.
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és friss ribizlivel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ízében, kinézetében és textúráiban is igencsak izgalmas ez a sütiszelet: felül rózsaszín, ribizlis habréteg kacérkodik, alatta pedig egy pofonegyszerű törökmogyorós linzerréteg lapít. Nem kell megijedni, abszolút nem bonyolult, ellenben garantáltan lenyűgöző sütemény az alábbi.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!