r
Nosalty Logó

Retro tuskó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Retro tuskó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

1463
Kalória
17.7g
Fehérje
152.5g
Szénhidrátok
94.2g
Zsír
84.1g
Víz
358.4g
Koleszterin
14.9g
Rost
116.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 8774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    565.2 g
  • Telített zsírsav
    338 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1508 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.2 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

Víz

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3498 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 8774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejszínt a cukorral felforraljuk, kb. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a kakaót.
  2. Amikor sima, bársonyos lesz, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vaj 1/3-át. Kihűtjük, és a többi vajat habosra keverjük. Hidegen, robotgéppel összekeverjük a kettőt, amíg habos, könnyű krém képződik. Jól lehűtjük.
  3. A tésztához a tojások sárgáját cukorral nagyon habosra verjük, majd a vízzel meg a szódabikarbónával még 5 percig habosítjuk. Felváltva adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe borítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, (tűpróba) vékony tésztát sütünk.
  5. Tiszta konyharuhára borítjuk és hosszanti szélétől mindkét irányban feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a krém nagyrészével, majd visszacsavarjuk és a tekercsek között ketté vágjuk.
  7. Az így kapott két tekercset kb. 15 cm hosszú rudakra és ezeket ferdén ketté vágjuk.
  8. Kívülről is megkenjük a maradék krémmel, aztán jól lehűtve olvasztott csokival bevonjuk vagy bemártjuk.
  9. A csoki ne legyen túl meleg, mert a krémben megolvadhat a vaj.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5

Fiatalságom emlékére.:) Akkoriban minden cukrászdában lehetett kapni, már ez sem az igazi.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!