r
Nosalty Logó

Réteges szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Réteges szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    350.1 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 5425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
  2. A puha vajat a cukorral, a vanília kivonattal és a tojások sárgájával simára keverjük. Külön tálban összekeverjük a keményítőt a liszttel és az őrölt mandulával.
  3. A vajas keverékbe kanalanként hozzákeverjük a lisztes egyveleget, majd belekeverjük az őrölt kardamom magot és a fahéjat is, és óvatosan a tojás fehérjét is beledolgozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük kb. 200 fokra, és egy gáztepsi felét beborítunk sütőpapírral.
  5. Spatulával leheletvékony, - az első réteg nyúlós, nehézkes lesz szépen megkenni - réteget kenünk rá, és kb. 5 percig, ameddig, vékony kéreg nem sül a tetejére, megsütjük.
  6. Nem barnulhat meg, inkább kicsit csak elszíneződhet.
  7. A második réteget könnyebb rákenni, mivel az első, még forró réteggel érintkezve a tészta kicsit meg fog olvadni. Így haladunk, amíg el nem fogy a tészta. Kb. 6-8 rétegnek kell kijönnie, szigorúan figyelve a sütési időre.
  8. Amikor az utolsó réteget is rásütöttük, sütőpapírral borított deszkára fordítjuk és a sütőpapírt azonnal lehúzzuk.
  9. Kb. 2 cm széles és 2-3 cm hosszú téglalapokat vágunk ki belőle, és hagyjuk kihűlni.
  10. Vízgőz fölött a csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a süti darabokat a forró csokiba forgatjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11726
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Ajánló

A mandulát csak darabosra daráltam, így a fogyasztás közben vannak darabok, amiket lehet hosszabban rágcsálni....:)) Nem mondom, hogy fogyókúrás darab, de ha ránk tör a bűnözhetnénk, akkor ebből megéri: van benne mandula, csoki, cukor,  minden, ami egy téli boldogsághoz kellhet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi "irodalmamat" olvastam át, amikor a Dr.Oetker: Karácsonyi édességek c. könyvében megtaláltam. Nagyon megtetszett, mert kissé keletiesnek tűnt, a süti és az elkészítése sem éppen a szokásos.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...