r
Nosalty Logó

Réteges sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Réteges sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kiflikhez

A kiflik kenéséhez

A szóráshoz

Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kiflikhez

A kiflik kenéséhez

A szóráshoz

Összesen 5472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kiflikhez

A kiflik kenéséhez

A szóráshoz

Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    310.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10894.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    8430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 5472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A kiflikhez

A kiflik kenéséhez

A szóráshoz

Elkészítés

A kiflikhez

  1. Az élesztőt a langyos tejben - amibe kevés cukrot is teszünk - felfuttatjuk.
  2. A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztővel, az olajjal és a kefírrel jól összedolgozzuk , kb 5-6 percig gyömöszöljük.
  3. A puha margarint 2 tk sóval jól kikeverjük.
  4. A tésztából 8, lehetőleg egyforma, gombócot formálunk.
  5. Két gombócot lapostányér nagyságúra (22-23 cm) nyújtjuk. Az egyiket a margarin egynegyed részével vastagon megkenjük és rátesszük a másik lapot, jól rányomkodjuk. Az így kapott korongot 12 cikkre vágjuk, kivülről befelé haladva felsodorjuk és kiflivé hajlítjuk. Jöhet a következő két gombóc és így tovább.
  6. A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük és köménymaggal megszórjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol 1 órát kelesztjük.
  8. A sütőt előmelegítjük és 200 C°-on kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1191
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 193984
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 04.

Ajánló

Baráti összejöveteleken egy -két pohár bor jól csúszik rá. Tipp: a sütőpapír használata fontos, mert egy kevés margarin kifolyhat egy-egy kifliből, ami ha ráég a tepsire, rossz elmosni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokatestvéremtől kaptam ezt a receptet, amit balatoni családi nyaralásunk alakalmával ki is próbáltam. Mindenkinek nagyon ízlett, röpke pár óra alatt el is fogyott az egész. Nagyobbik fiamnak egyetlen kérése volt, hogy legközelebb margarin helyett vajat használjak. Ki fogom próbálni, biztos még finomabb lesz.

Hozzávalók

A kiflikhez

A kiflik kenéséhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...