Részeges csirke parmezánnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
Összesen
524
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
Összesen
2090
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
78.2g csirkecomb87 kcal
-
7.8g fehérbor6 kcal
-
2.2g salottahagyma1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.9g kakukkfű1 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.9g parmezán sajt15 kcal
-
3.9g olívaolaj35 kcal
Összesen
163
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 122.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
524
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 170 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3268.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1219 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 489.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
2090
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
1 dl fehérbor
-
1 db salottahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 szál kakukkfű
-
30 g vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g parmezán sajt
-
50 ml olívaolaj
Elkészítés
- A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szeretnénk húzzuk le a bőrét. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg bőségesen, majd hagyjuk pihenni.
- Egy tálba vegyítsük össze a bort, az olajat és a sajtot.
- A csirkecombokat tegyük egy sütőtálba, majd borítsuk be a boros keverékkel. Ezután pakoljuk meg a hagyma és fokhagyma szeletekkel. Reszeljünk a tetejükre még egy kis parmezánt, majd irány a sütő.
- 200 fokos előmelegített sütőbe süssük őket ropogósra kb. 60 perc alatt. Az idő függ a combok nagyságától, ezért ne lepődjünk meg, ha tovább kell a sütőben hagyni őket.
- Az elkészült csirkecombokat tálaljuk sült répával és karfiolpürével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2773
- Feltöltés dátuma: 2024. február 09.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
ünnepi főételek és köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
103 recept
A farsang ünnepi időszaka a szórakozásról szól, ami jobbnál jobb ételekkel és italokkal biztosít minket arról, hogy szükségünk lesz utána a böjtölésre. Épp ezért ajánlott még most borral meglocsolni a sült csirkénket, hiszen olyan mennyei aromát kölcsönöz neki, amire a fűszerek egyedül nem képesek.