r
Nosalty Logó

Részeges csirke parmezánnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Részeges csirke parmezánnal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

524
Kalória
26.3g
Fehérje
3.8g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
122.4g
Víz
145.5g
Koleszterin
666.4mg
Rost
779.8mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 2090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szeretnénk húzzuk le a bőrét. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg bőségesen, majd hagyjuk pihenni.
  2. Egy tálba vegyítsük össze a bort, az olajat és a sajtot.
  3. A csirkecombokat tegyük egy sütőtálba, majd borítsuk be a boros keverékkel. Ezután pakoljuk meg a hagyma és fokhagyma szeletekkel. Reszeljünk a tetejükre még egy kis parmezánt, majd irány a sütő.
  4. 200 fokos előmelegített sütőbe süssük őket ropogósra kb. 60 perc alatt. Az idő függ a combok nagyságától, ezért ne lepődjünk meg, ha tovább kell a sütőben hagyni őket.
  5. Az elkészült csirkecombokat tálaljuk sült répával és karfiolpürével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A farsang ünnepi időszaka a szórakozásról szól, ami jobbnál jobb ételekkel és italokkal biztosít minket arról, hogy szükségünk lesz utána a böjtölésre. Épp ezért ajánlott még most borral meglocsolni a sült csirkénket, hiszen olyan mennyei aromát kölcsönöz neki, amire a fűszerek egyedül nem képesek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!