r
Nosalty Logó

Répatortatekercs

5,0

3 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Répatortatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

répatortás tészta

krémsajtos töltelék

227
Kalória
3.7g
Fehérje
25.4g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
27.5g
Víz
58.4g
Koleszterin
777.1mg
Rost
17.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

répatortás tészta

krémsajtos töltelék

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

répatortás tészta

krémsajtos töltelék

Összesen 2736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

répatortás tészta

krémsajtos töltelék

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1485 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17816 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 2736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    702 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

répatortás tészta

  1. A tojásokat egy nagy tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a finomra reszelt répát és belereszeljük egy citrom héját is, végül az egészet elkeverjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, a fűszerkeveréket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, kardamom, szegfűszeg), a sütőport, egy csipet sót, majd a tésztát alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük és spatulával egyenletesre simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

krémsajtos töltelék

  1. Miközben a tekercs hűl, összekeverjük a krém hozzávalóit.
  2. A kihűlt tésztát óvatosan kigöngyölítjük, megkenjük a krémmel, majd ismét feltekerjük.
  3. A kész répatortatekercs tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha imádjátok a répatortát, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt a tekercsbe bújtatott kistestvérét is. A szaftos répatortatészta édes és ízes krémsajtos töltelékkel tekeredik kedvesen ebben a csinos roládban, amit pont olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sima répatortát!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!