Répatorta citromos sajtkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mercheeky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
35g napraforgó olaj313 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
2g vaj17 kcal
A krémhez
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
857
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
5142
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt62 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
12.1g napraforgó olaj107 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
17g sárgarépa6 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
A krémhez
-
5.7g tömlős krémsajt10 kcal
-
9.7g citrom1 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
Összesen
293
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3706 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
857
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 317.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2823.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 959 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515.4 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 634.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3058 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 93 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 817 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22237 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1728 micro
Összesen
5142
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 527 micro
-
β-karotin 1263 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tk szódabikarbóna
-
2 tk fahéj
-
2 tk szerecsendió
-
1 bögre cukor
-
175 g tejföl
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
A krémhez
-
30 g vaj
Elkészítés
A tésztához
- A sárgarépát reszeljük le apróra, majd tegyük félre.
- A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, cukrot és az olajat összekeverjük össze egy tálban.
- Fogjunk egy másik tálat, és a tojásokat a tejföllel alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük simára. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és alaposan elkeverjük.
- Kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőbe először alacsony hőfokon kezdjük sütni, majd 15-20 perc után magasabb hőfokra állíthatjuk a sütőt (150-160 fokra), kb. 40-50 percig sütjük.
- A krémhez egy fél citrom héját belereszeljük egy tálba, majd a többi hozzávalóval habverővel habosra keverjük. Annyi porcukrot adunk hozzá, amíg a sós krémsajt íze édes lesz. Végül facsarjunk bele citromlevet ízlés szerint.
- A kihűlt tésztára öntsük rá a krémet, és szépen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe. 1 óra múlva kivehetjük, és tálalhatjuk!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3590
- Feltöltés dátuma: 2012. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
mercheeky
6 recept
A receptet egy főzőműsorban láttam/hallottam, és azonnal megtetszett, valamint érdekelt, hogy vajon milyen lehet a répatorta!? Elkészítettem, azóta az egyik specialitásom, aki eddig kóstolta (sok esetben ódzkodva:)), mindenkinek ízlett! A tésztába egyébként előfordul, hogy több répát teszek, így a kicsit sűrűbb lesz. A krém elkészítésénél nem írtam pontos mennyiséget a cukorhoz, ennek az az oka, hogy sosem mérem, addig teszek bele, amíg édes nem lesz. Emellett személy szerint sok citromlével ízesítem, hogy édesen fanyar ízt kapjak, ami szerintem nagyon harmonizál a tészta ízével. Remélem ízleni fog mindenkinek, aki elkészíti!