r
Nosalty Logó

Répatorta citromos sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mercheeky
Répatorta citromos sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 857 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3706 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 857 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22237 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 5142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    527 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát reszeljük le apróra, majd tegyük félre.
  2. A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, cukrot és az olajat összekeverjük össze egy tálban.
  3. Fogjunk egy másik tálat, és a tojásokat a tejföllel alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük simára. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és alaposan elkeverjük.
  4. Kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőbe először alacsony hőfokon kezdjük sütni, majd 15-20 perc után magasabb hőfokra állíthatjuk a sütőt (150-160 fokra), kb. 40-50 percig sütjük.
  5. A krémhez egy fél citrom héját belereszeljük egy tálba, majd a többi hozzávalóval habverővel habosra keverjük. Annyi porcukrot adunk hozzá, amíg a sós krémsajt íze édes lesz. Végül facsarjunk bele citromlevet ízlés szerint.
  6. A kihűlt tésztára öntsük rá a krémet, és szépen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe. 1 óra múlva kivehetjük, és tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3594
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta citromos sajtkrémmel
mercheeky 6 recept

A receptet egy főzőműsorban láttam/hallottam, és azonnal megtetszett, valamint érdekelt, hogy vajon milyen lehet a répatorta!? Elkészítettem, azóta az egyik specialitásom, aki eddig kóstolta (sok esetben ódzkodva:)), mindenkinek ízlett! A tésztába egyébként előfordul, hogy több répát teszek, így a kicsit sűrűbb lesz. A krém elkészítésénél nem írtam pontos mennyiséget a cukorhoz, ennek az az oka, hogy sosem mérem, addig teszek bele, amíg édes nem lesz. Emellett személy szerint sok citromlével ízesítem, hogy édesen fanyar ízt kapjak, ami szerintem nagyon harmonizál a tészta ízével. Remélem ízleni fog mindenkinek, aki elkészíti!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...