r
Nosalty Logó

Répás-kókuszos tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Alkonyat
Répás-kókuszos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2621.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1552 micro
  • α-karotin
    6193 micro
  • β-karotin
    15983 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 4625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    557 micro
  • β-karotin
    1437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk
  2. Fél órára hűtőbe rakjuk (így könnyebb vele dolgozni).
  3. Kis gömböket formázunk (diónyi nagyságút).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és szétlapítjuk koronggá.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A tetejét pici csokifalatkákkal díszítjük még melegen, hogy picit ráolvadjon a csoki. (Vagy nagyon apróra vágott csokidarabok vagy kindertojás eltördelve, én a húsvétról megmaradt csokinyuszit tördeltem rá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3555
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répás-kókuszos tallér
Alkonyat 83 recept

Anyósom tudja, hogy imádom a kekszeket, tallérokat, ezért meglepett ezzel a mennyei egyszerű finomsággal. Egy újságban találta a receptet, persze azonnal elkértem. :-) Ott dió van a tetején, de mivel csoki imádók vagyunk, ezért én csokival tettem különlegessé. Díszítés nélkül, magában is finom nassolni való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...