r
Nosalty Logó

Répakrémes és baconos roló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Répakrémes és baconos roló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    4494 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    9291 micro
  • β-karotin
    22469 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 1658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1087 micro
  • β-karotin
    2628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, és aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot. Hűtőbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen.
  2. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és hosszanti irányba 1,5 cm-es csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat a gúla vagy habroló formára feltekerjük úgy, hogy egy körülbelüli répa formát kapjunk, a rétegek fedjék egymást.
  3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és arra helyezzük a formára csavart rolókat. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és sütőben 20 percig sütjük.
  4. Amikor kihűltek, a rolókat megtöltjük a répakrémmel, illetve ízlés szerint tölthetjük baconnal is. A répa hatás kedvéért a zöldhagyma szárából formázzuk meg a répa zöldjét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4713
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répakrémes és baconos roló
Timi Poppins 37 recept

Húsvét közeledtével elfogott a vágy, hogy valami különlegességet készítsek a locsolóinknak. Manapság már elég ritka, hogy a fiúk nekiindulnak húsvét hétfőn, és elmennek meglocsolni a lányokat...főleg Budapesten. Szerencsémre azért több fiú barátom tartja még ezt a szokást, és ezért megszeretném örvendeztetni őket ezzel a csodálatos, ámde pepecselős finomsággal. Nagy kedvencünk a sajtos roló, most azonban megpróbáltam kicsit húsvétibbá varázsolni. Íme az eredmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...