r
Nosalty Logó

Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

tésztához

töltelék

bevonat

768
Kalória
8.9g
Fehérje
86.9g
Szénhidrátok
44.3g
Zsír
179.4g
Víz
113.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
46.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tésztához

töltelék

bevonat

Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tésztához

töltelék

bevonat

Összesen 6140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tésztához

töltelék

bevonat

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.4 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3894.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    7472 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 6140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és belegyúrjuk a tejfölt. Jól kidolgozzuk. Érdemes ezt a műveletet robotgéppel végezni! Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy folpack fóliába csomagolunk, és 3-4 órára a hűtőbe teszünk.

töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk, és egy lábosban a cukorral együtt felfőzzük. Elég, ha a tűzön egyet "rottyan". A meggyet szűrőbe borítjuk, és jól lecsepegtetjük, esetleg ki is nyomkodjuk belőle a levet. Kihűtjük.
  2. A fóliából kicsomagoljuk a tésztát, és 15 egyenlő részre osztjuk. Kis gombóckákat formálunk belőle, és egy lisztezett tálcán visszatesszük a hűtőbe. Onnan vesszük ki egyenként a gombócokat, amiket vékony, kb. 32x15 cm-es lapocskává nyújtunk, majd a hozzánk közelebb eső részre sorba rakjuk a meggyet, és feltekerjük.
  3. Ezeket a hosszú rudacskákat középen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 25 perc alatt halványbarnára sütjük. Nálam a 15 rúd két tepsiben sült. A kis "tűzifákat" óvatosan sütőpapírra tesszük, és kihűtjük.

bevonat

  1. A tejfölt a cukorral (robotgép legmagasabb fokozatával), kemény krémszerű habbá verjük.
  2. Egy nagy tálcát beborítunk sütőpapírral, és erre teszünk öt rudat, amit megkenünk tejfölös krémmel. Ezekbe a közökbe helyezünk négy rudat, és megkenjük krémmel. Erre jön három rúd, krém, két rúd, krém, és egy rúd a legvégén. A kunyhónk lehet piramis alakú vagy félkör alakú, amilyen az enyém is.
  3. A sütinket bevonjuk a maradék tejfölös krémmel, és hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a tortabevonót.
  4. A tortabevonóval tetszőlegesen díszítjük a havas kunyhónkat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Csak másnap szeleteljük, és tálaljuk a finom, savanykás desszertünket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Nagyon kiadós, különleges ízhatású desszert, aminek az elkészítését már ősidők óta terveztem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!