r
Nosalty Logó

Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tésztához

töltelék

bevonat

Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tésztához

töltelék

bevonat

Összesen 6140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tésztához

töltelék

bevonat

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 768 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.4 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3894.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    7472 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 6140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

bevonat

Elkészítés

tésztához

  1. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és belegyúrjuk a tejfölt. Jól kidolgozzuk. Érdemes ezt a műveletet robotgéppel végezni! Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy folpack fóliába csomagolunk, és 3-4 órára a hűtőbe teszünk.

töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk, és egy lábosban a cukorral együtt felfőzzük. Elég, ha a tűzön egyet "rottyan". A meggyet szűrőbe borítjuk, és jól lecsepegtetjük, esetleg ki is nyomkodjuk belőle a levet. Kihűtjük.
  2. A fóliából kicsomagoljuk a tésztát, és 15 egyenlő részre osztjuk. Kis gombóckákat formálunk belőle, és egy lisztezett tálcán visszatesszük a hűtőbe. Onnan vesszük ki egyenként a gombócokat, amiket vékony, kb. 32x15 cm-es lapocskává nyújtunk, majd a hozzánk közelebb eső részre sorba rakjuk a meggyet, és feltekerjük.
  3. Ezeket a hosszú rudacskákat középen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 25 perc alatt halványbarnára sütjük. Nálam a 15 rúd két tepsiben sült. A kis "tűzifákat" óvatosan sütőpapírra tesszük, és kihűtjük.

bevonat

  1. A tejfölt a cukorral (robotgép legmagasabb fokozatával), kemény krémszerű habbá verjük.
  2. Egy nagy tálcát beborítunk sütőpapírral, és erre teszünk öt rudat, amit megkenünk tejfölös krémmel. Ezekbe a közökbe helyezünk négy rudat, és megkenjük krémmel. Erre jön három rúd, krém, két rúd, krém, és egy rúd a legvégén. A kunyhónk lehet piramis alakú vagy félkör alakú, amilyen az enyém is.
  3. A sütinket bevonjuk a maradék tejfölös krémmel, és hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a tortabevonót.
  4. A tortabevonóval tetszőlegesen díszítjük a havas kunyhónkat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Csak másnap szeleteljük, és tálaljuk a finom, savanykás desszertünket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20355
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt
Lizinka_ 604 recept

Nagyon kiadós, különleges ízhatású desszert, aminek az elkészítését már ősidők óta terveztem.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...