r
Nosalty Logó

Rántott nyúlérmék burgonyával, párolt sárgarépával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Rántott nyúlérmék burgonyával, párolt sárgarépával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nyúlérmékhez

A körethez

1509
Kalória
47.2g
Fehérje
92.4g
Szénhidrátok
106.4g
Zsír
354.2g
Víz
236.5g
Koleszterin
7.5g
Rost
7.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A nyúlérmékhez

A körethez

Összesen 1509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A nyúlérmékhez

A körethez

Összesen 4527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A nyúlérmékhez

A körethez

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    5964 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 1509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3673.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3125 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    946 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    7465 micro
  • β-karotin
    17893 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 4527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    367 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A nyúlérmékhez

  1. A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A tojást felverjük. A kukoricapelyhet diódarálón megőröljük. A liszttel együtt egy-egy tányérba előkészítjük őket.
  3. A körethez a burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, a petrezselymet összevágjuk. A burgonyát szalmára, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
  4. Az előkészített hússzeleteket bepanírozzuk: liszt, tojás, kukoricapehely.
  5. A sárgarépát a vajon feltesszük dinsztelődni.Vizet öntünk rá, míg megpuhul. Meghintjük zöldpetrezselyemmel, fűszerezzük.
  6. Az előkészített burgonyát forró olajban kisütjük.
  7. Ugyanezt tesszük a bepanírozott hússzeletekkel.
  8. Még forrón tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 60 perc

Még nem ettünk rántva nyúlhúst, így amikor a barátainktól kaptunk egy egész konyhakész nyulat, a melléből és a combjából nyesegettem takaros kis érmécskéket, hogy ily formában is kipróbálhassam ezt a csemegét. Nagyon jó ötletnek bizonyult, mert tényleg finom volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!