r
Nosalty Logó

Rántott húsos palacsinta Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Rántott húsos palacsinta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta megsütése

A pörkölt megfőzése

A töltött palacsinta bepanírozása, megsütése

Összesen 1093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta megsütése

A pörkölt megfőzése

A töltött palacsinta bepanírozása, megsütése

Összesen 6554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta megsütése

A pörkölt megfőzése

A töltött palacsinta bepanírozása, megsütése

Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    427.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7241.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    3656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 6554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Palacsinta megsütése

A pörkölt megfőzése

A töltött palacsinta bepanírozása, megsütése

Elkészítés

Palacsinta megsütése

  1. Sütünk 6-8 db sima sós palacsintát.
  2. A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
  3. Kisütjük a palacsintákat.

A pörkölt megfőzése

  1. Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
  2. Én ledaráltam húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekevertem, s egy jó evőkanányit raktam minden palacsinta közepére (kicsit kinyomkodtam, hogy ne legyen nagyon szaftos a töltelék).

A töltött palacsinta bepanírozása, megsütése

  1. Ezután ráhajtogatjuk a palacsintákat, s kirántjuk, azaz liszt, tojás, prézlibe belemártogatjuk, s forró olajban kisütjük.
  2. A pörkölt megmaradt szaftjába én tettem egy kis ételkeményítőt, összeforraltam, s azzal öntöttem le a tányérban a kész rántott húsos palacsintákat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1975
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Ajánló

Salátával tálalhatjuk...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a Hortobágyi húsos palacsintát, de ez a variáció még finomabb... szerintünk...

Hozzávalók

Palacsinta megsütése

A pörkölt megfőzése

A töltött palacsinta bepanírozása, megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...