r
Nosalty Logó

Rántott borjúláb Big Boss-tól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Big Boss
Rántott borjúláb Big Boss-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 979 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 3914 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 222 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 979 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2877 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 3914 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A borjúlábhoz

  1. A lábakat egy jó nagy edényben feltesszük főni.
  2. A főzővízbe tesszük a megtisztított hagymát, fokhagymát és a fűszereket.
  3. Feltesszük főni.
  4. Ha már nem tűzforró, kivesszük a csontokat.
  5. Ezután a lábat, ha szükséges, még sózhatjuk, majd alufólia segítségével még melegen feltekerjük, mint egy piskótát. Persze a fólia csak kívülről vegye körbe.
  6. Ha kihűlt, pár órára, ha lehet egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  7. Amikor szépen összeállt, szeletelhetjük kb. 1,5 cm-es szeletekre.
  8. A kis korongokat a szokásos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17165
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Bőségesen citrommal és majonézzel finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott borjúláb Big Boss-tól
Big Boss 56 recept

Itt kezdődött minden! Rántott borjúlábat először tavaly decemberben ettem, eleget téve barátom meghívásának. Aztán Z barátom meglepett néhány szépen előkészített megtisztított lábbal, hogy itthon is elkészíthessem. Ki lehet rántani persze egészben is, de akkor egy óriási serpenyőre lett volna szükségem. Ezért ezt a módszert választottam. Ezt a receptet Z-nek ajánlom szeretettel! (Ha esetleg találsz benne kivetni valót, nálad v. ott szívesen megismételhetjük!)

Hozzávalók

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...