r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab sertéshússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KiteszKatesz
Rakott zöldbab sertéshússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3080 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6333.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 3080 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, blansírozzuk.
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk, megpirítjuk.
  3. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mustárt.
  4. A tejfölbe belekeverünk a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a 3 tojást.
  5. A húst megpirítjuk egy kis zsíron, majd rétegezve lerakjuk a zöldbabbal, leöntjük a tojásos tejföllel, sajtot reszelünk rá, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9457
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Ajánló

Barna rizzsel nagyon finom, de önmagában is fogyasztható! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KiteszKatesz 2 recept

A kertben rengeteg zöldbab termett, és ebből a friss, roppanós zöldbabból valami különlegeset szerettem volna főzni.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...