Rakott zöldbab krémesen lágy öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g zöldbab41 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g zöldbab164 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1469
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
42.9g zöldbab12 kcal
-
3.6g trappista sajt13 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
42.9g tej24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
106
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 848 micro
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2538.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1233 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 520.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 821 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 233 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 2126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3394 micro
Összesen
1469
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg zöldbab
-
7 dkg vaj
-
4 púpozott ek finomliszt
-
6 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldbabot megmossuk, és megtisztítjuk.
- Sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd egy szűrőtálon lecsepegtetjük.
- A 5 dkg vajat egy edényben megolvasztunk, és beletesszük a lisztet. Kevergetve szép vajszínűre pirítjuk a lisztet. Nem szabad megbarnulnia!!
- Ezután felöntjük a tejjel, és kevergetve besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy tepsi alját vékonyan megkenjük vajjal, majd beleteszünk egy réteg hosszába fektetett zöldbabot. Megszórjuk reszelt sajttal. Erre tesszük a következő réteg babot. Két réteg bab lerakása elég!
- A főtt zöldbabra öntjük a mártást, kicsit megütögetjük a tepsi alját a kezünkkel, hogy az öntet befolyjon a babok közé. Ezután meghintjük a maradék reszelt sajttal, és rárakosgatjuk a maradék vajdarabokat.
- Forró sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva, kenyérrel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 17 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6324
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
A számtalan rakott zöldbab variáció közül ezt készítettem a kisfiam kérésére, mert ez a kedvence. Örömmel tettem, mert mi is szeretjük.