Rakott zöldbab görög módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g zöldbab68 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
0g menta0 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
286
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g menta0 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
574
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
51.5g zöldbab14 kcal
-
20.6g paradicsom4 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
12.4g főtt tojás19 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.2g bazsalikom0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
3.1g olajbogyó4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj15 kcal
Összesen
59
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 392.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1508 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2160 micro
Összesen
286
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 785.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 506 micro
-
β-karotin 3016 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4320 micro
Összesen
574
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 530 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
2 db paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db főtt tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
10 db olajbogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A felapírott zöldbabot sóval és apróra vágott fokhagymával feltesszük főni.
- A tojásokat szintén megfőzzük, a sütőt pedig előmelegítjük 200 °C-ra.
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kis olívaolajon megpirítjuk.
- Közben felkockázzuk a paradicsomokat és összevágjuk a menta- és bazsalikomleveleket.
- Hozzáadjuk őket a hagymához az olívabogyókkal együtt.
- A paradicsomszószt sózzuk és borsozzuk.
- Lefedve főzzük közepes lángon, néha megkevergetjük.
- Közben elkészül a bab és megfőnek a tojások. A bab akkor jó, ha még kicsit ropogós.
- A babról leöntjük a főzővizet, a tojásokat leöblítjük hideg vízzel, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket. Közben a paradicsomszósz is elkészül.
- Egy tűzálló tálba tesszük a bab felét, erre a paradicsomos szósz felét.
- Ráfektetjük a tojáskarikákat, utána a bab másik fele következik, végül a maradék szósz.
- 10-12 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8350
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
A szakácskönyv grillhúsokhoz ajánlja, illetve azt írja, hogy feteasajttal is fel lehet dobni. Szerintem (füstölt) tofuval, vagy húskockákkal, egytálételként is kiváló lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A babot mindenféle formájában nagyon szeretem, ezt a receptet pedig egy könyvben találtam. Mentát még sosem használtam eddig ételekbe, pedig a Mamáék kertjében van egy csomó (amiből egyébként szörpöt készít), és most úgy éreztem it az ideje kipróbálni. Nagyon finom köret lett, én kihasználtam hogy a sütő meleg volt, így fogtam két szelet halfilét, amit sütőzacskóban készítettem el.