r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab görög módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott zöldbab görög módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

286
Kalória
13.3g
Fehérje
25.2g
Szénhidrátok
16.8g
Zsír
392.8g
Víz
223.8g
Koleszterin
8.2g
Rost
12.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    785.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    3016 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4320 micro
Összesen 574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    530 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A felapírott zöldbabot sóval és apróra vágott fokhagymával feltesszük főni.
  2. A tojásokat szintén megfőzzük, a sütőt pedig előmelegítjük 200 °C-ra.
  3. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kis olívaolajon megpirítjuk.
  4. Közben felkockázzuk a paradicsomokat és összevágjuk a menta- és bazsalikomleveleket.
  5. Hozzáadjuk őket a hagymához az olívabogyókkal együtt.
  6. A paradicsomszószt sózzuk és borsozzuk.
  7. Lefedve főzzük közepes lángon, néha megkevergetjük.
  8. Közben elkészül a bab és megfőnek a tojások. A bab akkor jó, ha még kicsit ropogós.
  9. A babról leöntjük a főzővizet, a tojásokat leöblítjük hideg vízzel, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket. Közben a paradicsomszósz is elkészül.
  10. Egy tűzálló tálba tesszük a bab felét, erre a paradicsomos szósz felét.
  11. Ráfektetjük a tojáskarikákat, utána a bab másik fele következik, végül a maradék szósz.
  12. 10-12 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A babot mindenféle formájában nagyon szeretem, ezt a receptet pedig egy könyvben találtam. Mentát még sosem használtam eddig ételekbe, pedig a Mamáék kertjében van egy csomó (amiből egyébként szörpöt készít), és most úgy éreztem it az ideje kipróbálni. Nagyon finom köret lett, én kihasználtam hogy a sütő meleg volt, így fogtam két szelet halfilét, amit sütőzacskóban készítettem el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növény, amit sose ültess magaságyásba

A magaságyás kiépítése több szempontból is előnyös, többek között azért, mert bárhol kialakíthatod, jobb lesz a terméshozam és a minőség, idősek számára pedig kimondottan előnyös, hogy kíméli a térdet és a derekat. Azonban fontos tudni arról, hogy nem minden növényt érdemes magaságyásba költöztetni.

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!