r
Nosalty Logó

Rakott zölbab ahogy Gonoszka készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott zölbab ahogy Gonoszka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    1434 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4197.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1088 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    729 micro
  • β-karotin
    7171 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8315 micro
Összesen 3081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    179 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A paprikát, paradicsomot is megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt feldaraboljuk.
  2. Egy lábosba teszünk 2 ek olajat, és megdinszteljük rajta a hagymát és a paprikát, majd a paradicsomot is hozzátesszük. Belekeverjük a pirospaprikát, és hozzátesszük a darált húst, borsozzuk, és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Picit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Lefedve 10 percig főzzük.
  3. Ekkor hozzáadjuk a megmosott rizst, és kevergetve megfőzzük.
  4. Közben enyhén sós vízben 5 perc alatt megfőzzük a zöldbabot. Leszűrjük róla a vizet.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal. Beletesszük a zöldbab felét, erre simítjuk a rizses-húsos keveréket. Ezt megkenjük enyhén megsózott tejföllel, és rátesszük a maradék zöldbabot, és ezt szintén lekenjük tejföllel.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokra állítva a sütőt kb. 40 perc alatt megsütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom rakott ételt. Mellé kínálhatunk még tejfölt.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2260
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zölbab ahogy Gonoszka készíti
Gonoszka1 428 recept

Ezt az ételt még karácsony előtt készítettem ebédre. Gondoltam, hogy egy finom zöldbabos rakott étel jól fog esni az ünnepek előtt. Az általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 128 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...