r
Nosalty Logó

Rakott sült krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kongika
Rakott sült krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    2181 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 2559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    373 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra (légkeveréses sütő).
  2. A darált húst étolajon megpirítjuk, adunk hozzá sót, fekete borsot, pirospaprikát ízlés szerint.
  3. Egy serpenyőben étolajban kisütjük a mélyhűtött sült krumplit. Ha nem elég nagy a serpenyő, akkor két részletben sütjük ki, és lecsepegtetjük.
  4. Az étolajból, amiben a krumplit sütöttük, öntünk egy keveset egy kisebb tepsibe, majd kikenjük vele a tepsit.
  5. A tepsibe terítjük a krumpli felét.
  6. A megpirított darált húst összekeverjük a tejföllel, majd elterítjük a krumplin.
  7. Erre jön a krumpli másik fele.
  8. Egy nagy paradicsomot felkarikázunk, majd a krumplira tesszük.
  9. A sajtot lereszeljük, majd a krumpli tetejére szórjuk.
  10. Megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, és kb. 10 percig sütjük.
  11. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15551
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kongika 3 recept

Azon gondolkodtam, mit lehetne főzni darált húsból, ami mostanában nem volt, és van is hozzá itthon minden alapanyag. Találtam még itthon mélyhűtött, sütni való krumplit és tejfölt, ami hamarosan lejár, úgyhogy fel kellene használni. Keresgéltem is az interneten, hogy milyen receptek vannak, amiben darált hús, sütni való krumpli és tejföl szerepel, de nem találtam, úgyhogy kitaláltam egy újat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...