Rakott puliszka Gabimami58 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Puliszka alap
-
33g kukoricadara121 kcal
-
200g víz0 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelékhez és tetejére
-
83g tehéntúró123 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
109 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5g medvehagyma7 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
589
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Puliszka alap
-
200g kukoricadara724 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
4g só0 kcal
Töltelékhez és tetejére
-
500g tehéntúró735 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
30g medvehagyma42 kcal
-
300g tejföl594 kcal
Összesen
3535
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Puliszka alap
-
7.4g kukoricadara27 kcal
-
44.7g víz0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0.1g só0 kcal
Töltelékhez és tetejére
-
18.6g tehéntúró27 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.7g kolozsvári szalonna24 kcal
-
2.2g sertészsír20 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.1g medvehagyma2 kcal
-
11.2g tejföl22 kcal
Összesen
131
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.8 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 342.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 459 micro
Összesen
589
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 245.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7492.8 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 894 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1882 mg
-
Nátrium 1893 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2054.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2756 micro
Összesen
3535
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Puliszka alap
-
200 g kukoricadara
-
1.2 l víz
-
1 ek sertészsír
-
1 kávéskanál só
Töltelékhez és tetejére
-
50 dkg tehéntúró
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 kk majoranna
-
3 dkg medvehagyma
Elkészítés
Puliszka alap
- Először a vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát apró kis darabokra.
- A húsos szalonnát szintén apró kockára vágjuk. Egy közepes serpenyőbe a zsírt megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a szalonnakockákat.
- Ezután gázlángon üvegesre dinszteljük, végül hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük. Közben a kukoricadarát sós vízben megfőzzük.
- A tepsink aljába 4 evőkanálnyi hagymás szalonnát egyenletesen elosztunk, erre a megfőtt kukoricadaránk felét egyenletesen elsimítjuk, ezután a túrót rámorzsoljuk, majd 2 dl tejfölt rásimítunk.
- Ezután a vöröshagymás-szalonnás zsiradék 3/4 részét elosztjuk egyenletesen rajta. A maradék kukoricadarát rásimítjuk, majd a maradék tejfölt, és ezen a maradék hagymás-szalonnás zsiradékot egyenletesen elosztjuk.
- Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kivesszük, deszkára tesszük a tepsit, kissé hűlni hagyjuk, majd kaliforniai paprika szeletekkel díszítjük és ketchuppal.
- Majd kockára vágjuk, és tálcára téve tálaljuk. Adhatunk mellé ketchupot, majonézt, tejfölt, illetve bármilyen savanyúságot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7265
- Feltöltés dátuma: 2016. február 03.
Ajánló
Ajánlani tudom vacsorának, akár hétvégi második fogásnak. Egyszerű az elkészítése és laktató étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gabimami58
139 recept
Eddig puliszkát készítettem és puliszkatortát, most úgy gondoltam, meglepem kis vendégeim rakott puliszkával. Másodszor készítettem el, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz. Nagyon ízlett mindenkinek, díszítésként rátettem kaliforniai paprika szeletekből orrot és szemöldököt, és ketchupból szemecskéket. Tálalni tejfölt, ketchupot és savanyúságot tettem ki, így mindenki azzal fogyasztotta, amelyik neki tetszett. Boldog voltam, hogy gyerekeknek is nagyon ízlett, és kérték, legközelebb is ilyet készítsek.