r
Nosalty Logó

Rakott nudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott nudli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A nudlihoz

A töltelékhez

Összesen 700 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A nudlihoz

A töltelékhez

Összesen 2798 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A nudlihoz

A töltelékhez

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.9 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 700 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7039.6 g
  • Cink
    1047 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    806 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2798 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A nudlihoz

A töltelékhez

Elkészítés

A nudlihoz

  1. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük és hozzáadjuk a vajat, lisztet, sót és a tojássárgáját, majd jól összedolgozzuk.
  2. A masszából nudlikat formálunk, kifőzzük és lecsepegtetjük.
  3. A nudli felét kivajazott tepsibe rakjuk, rászórjuk az apróra vágott szalonnát, rásimítjuk a tojásokkal elkevert túrót.
  4. A maradék nudlival és a szalonnával befedjük, meglocsoljuk a tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5643
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott nudli
Salamon Csilla 1203 recept

Magában is laktató étel, de lehet húsok mellé is tálalni:)

Hozzávalók

A nudlihoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...