r
Nosalty Logó

Rakott laska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Rakott laska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2287 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 573 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8244.2 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    808 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    3883 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 2287 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.4 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam.
  2. Tettem egy réteg laskát szárazon.
  3. Rá túrót megsózva, borsozva.
  4. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát.
  5. Megint laska, túró, só, bors,angol szalonna.
  6. Nem raktam a jénait tele, maradt 2 centi a peremig.
  7. Annyi vizet öntöttem rá, ami ellepte az egészet, tetején a szalonna.
  8. Rátettem a fedőt és beraktam az előmelegített sütőbe fedővel borítva.
  9. Amikor a víz forrni kezdett takarékra vettem a lángot.
  10. 10 perc után levettem a fedőt, ráöntöttem a tojással és sóval kevert tejfölt.
  11. Fedő nélkül pirosra sütöttem.
  12. Finom!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30485
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 16.

Ajánló

Savanyúsággal feladva vacsorára

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott laska
Harmathy Ildikó 313 recept

Pár hete jelent meg a piacomon a laska (lásd: Krumplis egytál sonkával és laskával), kedves jelenség! Új recepteket próbálok vele. Ezt például a lasagne ihlette és a lustaság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...