r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Smaragd konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Rakott krumpli Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    486.1 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13153.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    9435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1894.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    1181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2839 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 6072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, sós vízben főtt krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk, kivajazott jénai tálba rakosgatjuk.
  2. Rárétegezzük a karikákra vágott téliszalámit, majd rá a karikára vágott tojást, rá a karikára vágott kolbászt és a kockára vágott szalonnát.
  3. A puha vajat kockákra vágjuk, és rárakjuk szétszórva.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jöhetnek rá a krumplikarikák, erre megint rétegezzük a szalámit és a többi hozzávalót. A tetejére krumplit rakunk, rá a vajkockákat.
  5. A tejfölben elkeverjük a reszelt retket és a reszelt fokhagymát, és az apróra vágott snidlinget. Ráöntjük a krumpli tetejére, elegyengetjük rajta.
  6. 180-200 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 60 perc alatt készre sütjük, de sütőtől függ az ideje.
  7. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk, mert nagyon forró, és az ízek is jobban összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2011
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Most nem hagyományosan, csak sima tejföllel öntöttem le, ahogy szoktam. Nagyon finom ízt adott neki a retek, fokhagyma és a snidling. Ízlett a családnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...