r
Nosalty Logó

Rakott krumpli olasz módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Rakott krumpli olasz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    3033 micro
Összesen 423 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    6066 micro
Összesen 847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    354 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott krumplit felvágjuk ca. fél cm-es karikákra, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük.
  2. A cukkinit és a pórét szintén karikákra vágjuk (vékonyra). A fokhagymát felkockázzuk.
  3. Felhevítjük az olajat, előbb röviden a pórét fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a fokhagymát, a félbevágott olajbogyókat és a fűszereket. Magas hőmérsékleten pirítsuk állandó kevergetés közben aranybarnára.
  4. Egy kis olajjal kikenünk egy közepes méretű tűzálló edényt, és sűrűn kirakjuk a krumpli felével. Erre ráborítjuk a fűszeres cukkinit, elrendezzük, és befedjük felszeletelt fetával. Erre rátesszük a felkarikázott paradicsomot, befedve mindezt a maradék krumplival, amit pár csepp olívaolajjal elkevert 2 kanálnyi tejföllel bekenünk.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7774
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Ajánló

Tálaláskor díszítsük bazsalikom levéllel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli olasz módra
Marti48 317 recept

Saját variációm egy témára...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek