r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Niki konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Rakott krumpli Niki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamel mártáshoz

Továbbá

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamel mártáshoz

Továbbá

Összesen 4285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamel mártáshoz

Továbbá

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.1 g

Zsír

  • Összesen
    306.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10404.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    2161 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    5066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1897.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2194 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 4285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Besamel mártáshoz

Továbbá

Elkészítés

Besamel mártáshoz

  1. Elkészítjük a besamelt úgy, hogy egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és az ételízesítőt, majd megpirítjuk picit, és felöntjük a tejjel és a vízzel.
  2. Miután elzártuk, hozzákeverjük a tejfölt.

Továbbá

  1. Egy nagy lábas vízbe feltesszük főni a krumplit sóval. Egy másik lábasba feltesszük főni a tojást is sóval. Annyi vizet kell ráönteni, hogy ellepje a krumplit és a tojást.
  2. Addig elkészítjük a besamelt.
  3. Ha megfőtt a krumpli és a tojás, lehűtjük, majd meghámozzuk őket.
  4. Pici olajat öntünk a tepsi aljába, és a krumpli felét belekarikázzuk. Leöntjük a fele besamellel, és rákarikázzuk a virslit és a tojást. Megsózzuk, és rákarikázzuk a maradék krumplit is.
  5. Befedjük a maradék besamellel, és előmelegített 200 fokos sütőben aranyra pirítjuk.
  6. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatunk mellé almakompótot vagy barackbefőttet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10242
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van aki kolbásszal eszi, de mi virslivel...

Hozzávalók

Besamel mártáshoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...