r
Nosalty Logó

Rakott karfiol Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott karfiol Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6348.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2787 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2265 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt, a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát és a húst megtisztítjuk. A rizst megmossuk. A húst kisebb kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát és a paprikát felaprítjuk, és 1,5 dkg olajon (vagy más zsiradékon) megpároljuk. A paradicsomot felaprítjuk, és a hagymához tesszük. Pár percig kevergetjük, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, sózzuk, és 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Közben enyhén sós vízben megfőzzük a rizst. A megfőtt rizst leszűrjük, és leöblítjük hideg vízzel.
  4. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben pár perc alatt félig megfőzzük.
  5. Ha a hús megpuhult, akkor belekeverjük a rizst és 20 dkg tejfölt.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk 1 dkg zsiradékkal, és a karfiol felét a tál aljára elosztjuk. Rásimítjuk a rizses húst, majd beborítjuk a karfiol másik felével. A sajtot lereszeljük, és elkeverjük 25 dkg tejföllel. Rásimítjuk az ételünk tetejére.
  7. 200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
  8. Kockára vágva melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4722
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

A múlt héten ez volt az egyik nap az ebédünk. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 120 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...