r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 10. - almával, hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott karfiol 10. - almával, hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát enyhén sós, háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. Fedővel letakarva hagyjuk hűlni.
  2. A karfiolt rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük, pürésítjük villával. Keverünk bele kicsi őrölt szerecsendiót.
  3. Az almát lereszeljük.
  4. Egy hőálló tál aljában elterítjük a hajdinát, erre kerül a karfiolpüré egyik fele. Rátesszük az almát is.
  5. Végül betakarjuk a karfiol másik felével, és lekenjük natúr joghurttal. Tetejét meghintjük curry porral és pici sóval.
  6. Előmelegített sütőben sütjük, de legalább addig, amíg kissé megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x17
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12524
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a gyümölcsöket és azt, hogy egyre többfélét találok a piacon, no meg a friss karfiol, és a többiről nem is beszélve. Igazán egészséges, alacsony kalóriatartalmú étel, nyári napokon kifejezetten ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...