Rakott karfiol 10. - almával, hajdinával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
300
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
599
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 276.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
300
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 553.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
599
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hajdinát enyhén sós, háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. Fedővel letakarva hagyjuk hűlni.
- A karfiolt rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük, pürésítjük villával. Keverünk bele kicsi őrölt szerecsendiót.
- Az almát lereszeljük.
- Egy hőálló tál aljában elterítjük a hajdinát, erre kerül a karfiolpüré egyik fele. Rátesszük az almát is.
- Végül betakarjuk a karfiol másik felével, és lekenjük natúr joghurttal. Tetejét meghintjük curry porral és pici sóval.
- Előmelegített sütőben sütjük, de legalább addig, amíg kissé megpirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x17
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12534
- Feltöltés dátuma: 2011. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a gyümölcsöket és azt, hogy egyre többfélét találok a piacon, no meg a friss karfiol, és a többiről nem is beszélve. Igazán egészséges, alacsony kalóriatartalmú étel, nyári napokon kifejezetten ajánlom.