r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Rakott csirkemell gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4244 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    378.4 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10962.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    3549 mg
  • Nátrium
    5273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 4244 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy lehetőleg szögletes és mély jénait baconszeletekkel bélelünk, hogy a szeletek félig kilógjanak a jénai oldalán.
  3. A hússzeleteket lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, és egy sort a baconre helyezünk. Mindkétféle sajtból reszelünk rá. Erre egy sor tarjaszelet kerül, erre is reszelünk a sajtokból. Folytatjuk egy sor lisztbe-tojásba forgatott hússal, sajttal, tarjával, sajttal, megint hússal, stb, amíg a hozzávalók tartanak. A legfelső sor húsra sajtot reszelünk, és leöntjük a tejföllel. A kilógó baconszeleteket ráhajtjuk.
  4. A jénai tetejét alufóliával takarjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 1 óra múlva levesszük a fóliát, és rövid ideig még sütjük, hogy a bacon rápiruljon a tetejére.
  6. Tálalás előtt legalább 1 órát pihentetjük, hogy szeletelésnél ne essenek szét a rétegek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17x30x10
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15686
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Ajánló

Előző nap is elkészíthető, ekkor hidegen is tálalhatjuk hidegtál részeként, vagy megmelegíthetjük felszeletelve. Én ekkor vajjal megkenem a szeleteket, hogy melegítéskor ne száradjanak ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egy olcsó recept, és nem készül el pillanatok alatt. Viszont kiadós, és nagyon finom melegen és hidegen egyaránt. Ünnepekre pont tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...