r
Nosalty Logó

Rakott csirke Éci módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ecibogyoka23
Rakott csirke Éci módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 705 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 4228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 705 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.2 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11719.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2317 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3718 mg
  • Nátrium
    4900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1921.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6080 micro
Összesen 4228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A rizst 1,5-szeres mennyiségű vízben, egy tk sóval feltesszük forrni, elforraljuk a vizet fedő alatt, majd lezárjuk. Nem kell nagyon megfőzni, a tepsiben úgyis megfő majd.
  2. Amíg a rizs fő, a vöröshagymát apróra vágjuk, a kókuszzsíron megdinszteljük, majd a megpucolt, felkockázott cukkinit rádobjuk, 2 mk ételízesítővel, borssal fűszerezzük, és picit megpirítjuk. Ráöntünk 2 dl tejszínt, összerottyantjuk, és kész is.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón kinyomkodjuk, és elkeverjük 300 g tejföllel (a nagy, 450 g-os doboz tejföl 2/3-a). Icipici sót teszünk bele.
  4. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk.
  5. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit kikenjük egy kevés kókuszzsírral.

A rizshez

  1. A csirkemellek felét a kikent tepsi aljára fektetjük, és megkenjük a fokhagymás tejföl felével.
  2. Ráterítjük a sonka felét, majd egy kevés reszelt sajtot szórunk rá, épp csak elvétve.
  3. Következő réteg a rizs: egyenletesre szétterítjük. Erre kanalazzuk a tejszínes cukkinit, és alaposan elterítjük a rizs felszínén.
  4. A csirkemell másik fele következik: egyenletesen elosztjuk a cukkini tetején, és a fokhagymás tejföl másik felével lekenjük.
  5. A sonka második felével fejezzük be a sort.
  6. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 35 percre, ezalatt az összetevők "összeérnek", a husi megfő és a sonka a tetején megpirul.

Az összeállításhoz

  1. 35 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, felvesszük a sütő hőmérsékletét 220 fokra.
  2. 1 dl tejszínt és a maradék tejfölt (150 g) elkeverünk, ezt nem ízesítjük semmivel! A maradék reszelt sajtot rászórjuk egyenletesen. A tejszínes tejföllel bekenjük az étel tetejét.
  3. A maradék sajtot egyenletesen rászórjuk, majd visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4272
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ecibogyoka23 1 recept

Szeretek improvizálni, mondhatni "mi van a hűtőmben?" játékot játszom rendszeresen... Ez is egy ilyen recept: valami laktató egytálételt szerettem volna készíteni, ami kicsit különlegesebb egy rakott krumplinál, de nem egy óriási extra.  Nem mondom, hogy fogyókúrás étel ezzel a sok tejszínnel, tejföllel meg sajttal, de nem vészes, egy átlagos főétel kalóriatartalma van benne. Az adatokat grammban is megadtam a legtöbb helyen, mivel én számolgatom a kalóriákat, így pontos adatok alapján tudok számolni. Ezek persze csak irányadó mennyiségek, szabadon bővíthető pl. a rizs mennyisége, a cukkini is lehet több, elbírja szerintem, vagy kinek hány grammra jön ki mondjuk 4 gerezd fokhagyma... :) Az én mennyiségeim alapján egy főre 621 kcal jött ki. Az adagból 6 főre készül így egy kiadós ebéd, nagyétkűek esetén inkább 5.

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...