Rakott borsós tésztavacsora
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
1083
Kalória
42.7g
Fehérje
106.6g
Szénhidrátok
53.1g
Zsír
215g
Víz
313.4g
Koleszterin
6.9g
Rost
10.7g
Cukor
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1083
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4325
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2181.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 215 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1424 micro
Összesen
1083
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 212.3 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8727.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 469 mg
-
Kálcium 2209 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 2695 mg
-
Nátrium 2836 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 859.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1615 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1454 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 1515 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1135 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5697 micro
Összesen
4325
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
257
kcal
Elkészítés
- Sós vízben megfőzzük a tésztát, a tojást és a borsót.
- Közben a sajtot lereszeljük, egy részét (ízlés szerint) a tejfölhöz keverjük. A tejfölbe sót, borsot teszünk.
- A virsliket és a főtt tojást felkarikázzuk. Majd egy jénait margarinnal kikenünk.
- A megfőtt tészához hozzákeverjük a sajttal megspékelt tejfölt. (Ne az összes tejfölt, egy kicsi maradjon az étel tetejére.) Majd a tészta egy részét a jénaiba öntjük. (kb. harmadát)
- A tésztára virslikarikákat, borsót és tojáskarikákat teszünk, majd megszórjuk a megmaradt sajt felével. Ezután jön a tészta 2. része, majd erre ugyanúgy virsli, tojás, borsó és a sajt másik fele.
- Legfelülre megint a tészta, amit megkenünk a kihagyott sajtos-tejföllel.
- Sütőben kmegsütjük. Jó étvágyat! :)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Nincs különösebb sztorija a tésztavacsinak, szimplán csak éhes volt a család! ;)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!