r
Nosalty Logó

Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

csirkecombok

köret

711
Kalória
34.6g
Fehérje
99.2g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
488.7g
Víz
120.9g
Koleszterin
10.1g
Rost
41g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csirkecombok

köret

Összesen 711 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csirkecombok

köret

Összesen 1422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

csirkecombok

köret

Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2650.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    488.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    16591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 711 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    3545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2837 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    33183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    204 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

csirkecombok

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük.
  2. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, amíg a cukor teljesen felolvad, ezután keverjük bele a ketchupot is.
  3. A csirkecombokat kenjük be a mázzal, tegyük félre, amíg a köretet elkészítjük, hadd pácolódjon.

köret

  1. A burgonyát, az édesburgonyát és a vöröshagymát közepes kockára vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük, vagy egészben hagyjuk, ha kisebb darabokból áll. A fokhagymagerezdeket teljesen megtisztítjuk, de egészben hagyjuk.
  2. Megfelelő méretű sütőtálban elrendezzük a köretet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a csirkecombokat, a maradék szószt pedig a combok tetejére öntjük.
  3. 170 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 55-60 percig sütjük, időnként megtekintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez az étel nekem tökéletes ismerkedés volt az édesburgonyával, amit korábban nem használtam. Kaptam mindenféle jó tanácsot, hogy mit érdemes belőle csinálni, aztán egy este úgy döntöttem, ha már nincs elég krumpli otthon, lesz ami lesz, így fogom felhasználni. Jól döntöttem, azóta is nagyon szeretjük ezt a változatot. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!