r
Nosalty Logó

Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ragacsos csirke ahogy Ákos készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

399
Kalória
29.6g
Fehérje
14.2g
Szénhidrátok
20g
Zsír
196.1g
Víz
172.1g
Koleszterin
1.1g
Rost
8.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6627.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    5270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyak végét vágjuk le, majd vágjuk ketté a megmaradt darabot.
  2. Egy nagy tűzálló tálban pirítsuk meg egy kicsit a szárnyak mindkét oldalát, míg egy kis színt nem kap.
  3. Adjuk hozzá a gyömbért, a chili-t, a csillagánizst és a fahéjat, majd 1 percig főzzük őket így.
  4. Adjuk hozzá a szójaszószt, a pálinkát, az osztrigaszószt, a mirin-t, a cukrot, a vizet, és forraljuk fel. Fedjük le, és 10 percig pároljuk alacsony lángon.
  5. Vegyük le a fedőt, majd viszonylag erős tűz felett, sűrűn kevergetve főzzük, amíg a szószból csak egy vékony réteg marad a szárnyakon, nagyjából 8 percig.
  6. Szedjük ki az egész fűszereket, szedjük ki a húst, és kínáljuk rizzsel. Hajszálvékonyra szeletelt hagymával hintsük meg bőven, és csepegtessünk rá lime-ot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Az egyik kedvenc gasztroműsorom Andrew Zimmern Bizarr ételei néven fut (Travel chanel), mely során bejárja a világot, és különféle bizarr fogásokat keres és fogyaszt el. Ezt a receptet az Ő weboldalán találtam, és egyből beleszerettem, majd egy picit személyre szabtam. Eddig minden vendégemnél elsöprő sikert aratott. Ne féljen senki a fűszerezéstől, együtt tökéletesen működnek! 1-2 hozzávaló valószínű hiányzik a klasszikus háztartásokból, de ne sajnáljuk ezek beszerzését, mert csak így az igazi.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!