r
Nosalty Logó

Pusztapecsenye witch konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Pusztapecsenye witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a bundához

továbbá

Összesen 721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a bundához

továbbá

Összesen 5761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a bundához

továbbá

Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.1 g

Zsír

  • Összesen
    451.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    289 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7350.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2994 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    991 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3540 micro
Összesen 5761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

a bundához

továbbá

Elkészítés

a bundához

  1. Egy nagy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, sót meg a köményt. Simára keverjük a liszttel meg a tejföllel. Beleforgatjuk a finomra vágott fokhagymát, a kockára vágott vöröshagymát. Végül belereszeljük a burgonyát.

továbbá

  1. A szeletekre vágott húst klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, egyszerre csak annyit, amennyi a serpenyőben elfér, amiben sütni fogjuk.
  2. A felhevített olajba 1-1,5 ek masszát rakunk, gyorsan elhúzgáljuk akkorára, mint egy hússzelet, amit rá is rakunk azonnal. A tetejére is kanalazunk a masszából, szintén 1-1,5 evőkanálnyit, és vékonyra elsimítjuk.
  3. Hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, kiszedjük egy tepsibe. Amikor az összes hús készen van, forró sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12400
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Ajánló

A recept szerzője csak egy könnyű salátát ajánl hozzá. Nekem volt még a -Spagetti akarok lenni!- ételből, ami itt Zöldségszószos párolt tök néven fut, így azzal tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány évvel ezelőtt vettem egy angol nyelvű receptes füzetet, amiben magyar ételek szerepelnek Hargitai Györgytől. Ott találtam rá erre a számomra ismeretlen ételre. Épp ezért nem is tudtam, hogy a krumplit nem hosszú szálakra kell reszelni, hanem pépesre. Néhány próba után maradok a hosszú szálak mellett, mert úgy jobban tetszik, olyan, mintha egy madár fészket akarna rakni benne. Na és persze dupla az adag, amit készítek, mint ami a füzetben szerepel, ha már ennyit kell pancsolni egy étellel. A bundázást kicsit átalakítottam, hogy ne csússzon le a húsról olyan könnyen.

Hozzávalók

a bundához

továbbá

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...