r
Nosalty Logó

Pulykahúsos rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Pulykahúsos rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14891.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    10663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1183 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4450 micro
Összesen 3791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykahúst és a füstölt húst ledaráljuk.
  2. A hagymákat kis kockákra vágjuk, és 2-3 ek olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, kis vizet öntünk alá, jól elkeverjük, és lefedve készre pároljuk.
  3. Közben a rizst váltott hideg vízben átmossuk, majd hideg sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtetjük.
  4. A savanyú káposztát egy tál hideg vízbe áztatjuk, kicsit átlötyköljük, kinyomkodjuk belőle a vizet, és 2-3 ek olajon, kis lángon, lefedve megdinszteljük. Közben gyakran megkeverjük.
  5. Egy mélyebb tepsibe tesszük a káposzta felét, egyenletesen rászórjuk a rizst, majd a hús következik a szaftjával együtt, arra pedig a káposzta másik fele.
  6. Egy nagy tejfölt folyósra keverünk, majd eloszlatjuk a káposzta tetején.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16806
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi a húsok közül a szárnyasokat részesítjük előnyben. Így nálunk a rakott káposzta is pulykahúsból készül. Nagyon finom így is, csak ajánlani tudom mindenkinek. Előnye, hogy egyáltalán nem zsíros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...