r
Nosalty Logó

Pudingos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDalma
Pudingos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 446 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4467 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 446 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10834 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    5053 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    956 mg
  • Foszfor
    3256 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 4467 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját, cukrot, lisztet (gluténérzékenyek hagyják ki),a darált mákot, a narancs lereszelt héját és a vajat összedolgozzuk.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
  3. Óvatosan egy irányba, lassan forgatva "összekeverjük" a mákos tésztát a kemény habbal.
  4. A kapcsos tortaformát befedjük sütőpapírral (hogy szép formája legyen a tésztának én úgy szoktam, hogy egy darab sütőpapírt ráhelyezek a sütőforma aljára, majd rárakom és beillesztem a kapcsos formába. Kivajazom a sütőforma oldalát vajjal, olyan széles csíkokat vágok a sütőpapírból, mint a torta oldala, és szépen "ráragasztom" a vajas oldalára)és kikenjük vajjal, majd egy kis liszttel is megszórjuk.
  5. Megsütjük a piskótát 180 fokon. Kb. 30-40 percet vesz igénybe, attól függ, kinek milyen a sütője. A tészta akkor jó, hogy ha a közepébe beleszúrt késhegyre nem ragad rá.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd minimum 4 lapra vágjuk. (Mivel lisztérzékeny vagyok, így én kihagyom a lisztet a tésztából, így is tökéletes lesz az állaga, csak nem emelkedik meg a tészta annyira. Ezért én csak 4 lapra tudtam elvágni.) Ha ügyesek vagyunk, akár többre is lehet.
  7. A pudingporból, tejből és a narancs levéből sűrű pudingot főzünk.
  8. A kiszemelt tányérra ráhelyezzük csak a kapcsos tortaforma oldalát, majd belerakjuk az első piskótalapot. Rámerünk a krémből, rátesszük a következő tortalapot, majd ismét krém és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. (Meg lehet bolondítani egy kis rumba áztatott meggyel vagy mazsolával, amit 1 réteg pudingba ágyazunk, ez alkalommal mellőztem.) Az utolsó befejező réteg piskóta legyen.
  9. Az összeállított tortát berakjuk legalább egy éjszakát pihenni a hűtőbe.
  10. Díszíteni többféleképpen is lehet. (Volt hogy csak porcukorral hintettem meg, de ebben az esetben fondant díszítést készítettem hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3452
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DDalma 4 recept

Nem egy olcsó torta, de különleges alkalmakkor előveszem, mint egy adut, hisz az egész család nagyon szereti. Nagyon laktató, de mégis könnyű. Egyszerű díszíteni a szilárd állaga miatt. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ha a hozzávalók közül kihagyják a lisztet vagy valamilyen gluténmentessel helyettesítik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...