Pudingos máktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DDalma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
25g mák131 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
Összesen
446
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
550g tojás692 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
250g mák1313 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
Összesen
4467
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
23.6g tojás30 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
10.7g mák56 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
42.8g tej24 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
3.9g narancslé2 kcal
Összesen
190
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1083.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
446
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.9 g
Zsír
-
Összesen 214.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 1917 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10834 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 5053 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 956 mg
-
Foszfor 3256 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.6 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 491.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 1468 mg
-
Retinol - A vitamin: 1137 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2552 micro
Összesen
4467
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tojássárgáját, cukrot, lisztet (gluténérzékenyek hagyják ki),a darált mákot, a narancs lereszelt héját és a vajat összedolgozzuk.
- Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
- Óvatosan egy irányba, lassan forgatva "összekeverjük" a mákos tésztát a kemény habbal.
- A kapcsos tortaformát befedjük sütőpapírral (hogy szép formája legyen a tésztának én úgy szoktam, hogy egy darab sütőpapírt ráhelyezek a sütőforma aljára, majd rárakom és beillesztem a kapcsos formába. Kivajazom a sütőforma oldalát vajjal, olyan széles csíkokat vágok a sütőpapírból, mint a torta oldala, és szépen "ráragasztom" a vajas oldalára)és kikenjük vajjal, majd egy kis liszttel is megszórjuk.
- Megsütjük a piskótát 180 fokon. Kb. 30-40 percet vesz igénybe, attól függ, kinek milyen a sütője. A tészta akkor jó, hogy ha a közepébe beleszúrt késhegyre nem ragad rá.
- Ha megsült a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd minimum 4 lapra vágjuk. (Mivel lisztérzékeny vagyok, így én kihagyom a lisztet a tésztából, így is tökéletes lesz az állaga, csak nem emelkedik meg a tészta annyira. Ezért én csak 4 lapra tudtam elvágni.) Ha ügyesek vagyunk, akár többre is lehet.
- A pudingporból, tejből és a narancs levéből sűrű pudingot főzünk.
- A kiszemelt tányérra ráhelyezzük csak a kapcsos tortaforma oldalát, majd belerakjuk az első piskótalapot. Rámerünk a krémből, rátesszük a következő tortalapot, majd ismét krém és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. (Meg lehet bolondítani egy kis rumba áztatott meggyel vagy mazsolával, amit 1 réteg pudingba ágyazunk, ez alkalommal mellőztem.) Az utolsó befejező réteg piskóta legyen.
- Az összeállított tortát berakjuk legalább egy éjszakát pihenni a hűtőbe.
- Díszíteni többféleképpen is lehet. (Volt hogy csak porcukorral hintettem meg, de ebben az esetben fondant díszítést készítettem hozzá.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3447
- Feltöltés dátuma: 2013. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
DDalma
4 recept
Nem egy olcsó torta, de különleges alkalmakkor előveszem, mint egy adut, hisz az egész család nagyon szereti. Nagyon laktató, de mégis könnyű. Egyszerű díszíteni a szilárd állaga miatt. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ha a hozzávalók közül kihagyják a lisztet vagy valamilyen gluténmentessel helyettesítik.