Príma Eszterházy torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csillárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
23g dió153 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
A tetejére
-
4g porcukor16 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
A díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
23 kcal
Összesen
652
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
480g tojásfehérje250 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
280g dió1831 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
A tetejére
-
49g porcukor190 kcal
-
8g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g csokoládédara273 kcal
Összesen
7820
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
19g tojásfehérje10 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
11.1g dió72 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
A tetejére
-
1.9g porcukor8 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
A díszítéshez
-
7.9g habtejszín23 kcal
-
11 kcal
Összesen
310
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
652
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 513.2 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 1338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5274.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1121 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 1802 mg
-
Nátrium 1406 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 696.1 g
-
Cukor 560 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 767.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2601 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 2552 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
7820
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 db tojásfehérje
-
5 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi fahéj
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 db tojás
-
4 dl tej
-
25 dkg vaj
A tetejére
-
7 ek porcukor
-
1 ek víz
-
1 db tojásfehérje
-
5 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg csokoládédara
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
- Több tepsit kivajazunk, liszttel behintünk és a masszából 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor a tészta még forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
- A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
- A megsült lapkorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
- A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük és mielőtt megdermedne az olvasztott csokival kihúzzuk. A torta oldalához tortadarát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23 cm
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 61554
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.
Ajánló
A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe több tepsiben süthetünk egyszerre, mert állás közben a massza összeesik. Ennek híján 5 részletben kell kikeverni a tésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Csillárka
7 recept
A receptet egy régi Príma Konyha magazinban találtam. Édesanyám születésnapjára próbáltam ki, hogy tudok-e ilyen tortát sütni! A család szerint süthetek ilyet máskor is... :-)