r
Nosalty Logó

Príma Eszterházy torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Príma Eszterházy torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    513.2 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2552 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  2. Több tepsit kivajazunk, liszttel behintünk és a masszából 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor a tészta még forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
  3. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A megsült lapkorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  5. A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük és mielőtt megdermedne az olvasztott csokival kihúzzuk. A torta oldalához tortadarát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23 cm
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 61611
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe több tepsiben süthetünk egyszerre, mert állás közben a massza összeesik. Ennek híján 5 részletben kell kikeverni a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Príma Eszterházy torta
Csillárka 7 recept

A receptet egy régi Príma Konyha magazinban találtam. Édesanyám születésnapjára próbáltam ki, hogy tudok-e ilyen tortát sütni! A család szerint süthetek ilyet máskor is... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...