r
Nosalty Logó

Prézlis-sajtos göngyölt csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Prézlis-sajtos göngyölt csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

827
Kalória
41g
Fehérje
32.6g
Szénhidrátok
58.7g
Zsír
125.7g
Víz
173.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
1.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3308 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 827 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    503 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 3308 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

  1. A tojást a 3 ek liszttel és a víz fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. Félretesszük, amíg a húst előkészítjük.
  2. A mellet vízszintesen félbe vágjuk, majd fólia alatt kiklopfoljuk, fűszerezzük, és egy kevés olajjal megkenjük, hogy a hús ne legyen száraz. Ha van időnk pihentetjük egy keveset, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
  3. A hús mindkét oldalát belemártjuk a maradéklisztbe, majd a tojásos masszába (amit szintén fűszereztünk), majd ráterítjük a prézlire. Hosszában rárakjuk a sajtrudakat (kb 1-1,5 cm átmérőjű), és a húst felgöngyöljük, jól beleforgatjuk a prézlibe, a végeit is. Ha szükséges fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. Forró olajban fedő alatt sütjük. (Nem kell, hogy ússzon az olajban). Időnként megfordítjuk, hogy minden oldala szép pirosra süljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Krumplival, dinsztelt sárgarépával és céklasalátával tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!