Préselt malacság
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
565
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2260
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 726 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 260.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1475 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
565
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 279.7 g
Zsír
-
Összesen 108.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4460.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 2904 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1041.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 754 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
2260
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fél fejet megtisztítjuk, a felesleges részt levágjuk róla. A fület felcsíkozzuk, a fej többi részét és a malachúst felkockázzuk.
- Alapos mosás után feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ha felforrt lehabozzuk, mint a húslevest, és csendes tűznél főzzük tovább.
- Közben megtisztítjuk a zöldséget, a fokhagymát, és egészben a húshoz adjuk. Úgy ízesítjük be, hogy kóstoláskor az ízek intenzíven érezhetők legyenek (hidegen veszít a fűszerek ízéből). Ha készre főtt, leszedjük róla a zsírréteg egy részét, és kiszedjük a zöldségeket. Langyosra hűtjük.
- Egy tetszőleges formát (nálam jénai) frissen tartó fóliával kibélelünk. Elrendezzük benne a húst, majd rászűrjük a levét, hogy szintén ellepje. A tetejére süllyesztünk valamit (nálam vágódeszka), 1kg körüli súllyal lepréseljük.
- Másnapig hűtőbe tesszük, a fólia eltávolítás után ízlésesen szeleteljük, majd tálaljuk.
- Tepsi mérete: 20×14
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10486
- Feltöltés dátuma: 2011. október 28.
Ajánló
Jó szívvel ajánlok hozzá finom lágy kenyeret, rengeteg zödséget: paprikát, paradicsomot, uborkát, retket stb.... Nagyon finom bármilyen savanyúsággal is. Most tetszés szerint levehetünk a polcról bármit, amit nyáron szorgalmasan üvegekbe raktunk !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Sokszor olyan nehéz kitalálni, hogy mit tegyünk a reggeliző, vagy vacsorázó család asztalára. Egy idő után már unják a felvágottat, vagy nincs kedvük meleget vacsorázni. Minden két hétben készítek egy ilyen kis adagot, egyszerre nem többet, mert úgy jó, ha 1-2 napon belül elfogy! Már várják a következő alkalmat, és még nem unták meg! Ami a legfontosabb, hogy viszonylag olcsó.