r
Nosalty Logó

Porhanyós almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Porhanyós almás pite
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4342.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.9 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1349 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Betesszük hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, és ízesítjük
  3. A tésztát 2 felé vesszük, rétesliszttel (fontos!) hintett deszkánkinyújtjuk. Tepsibe rakjuk (nem kell kikenni, mert nem ragad le), ráhalmozzuk a tölteléket, befedjük a másik adag tésztával. Kissé megszúrkáljuk.
  4. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, meghintjük cukorral.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük (míg szép piros lesz a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 32846
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

A tölteléket gazdagíthatjuk dióval, keksszel, ki mivel szereti. Vágjuk egészen kicsi szeletekre, mert ha az ember bekapja, azonnal szétomlik a szájban. Na meg a kézben is. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekként nem szerettem az almás pitét. Ez mára nagyon megváltozott. Rájöttem, nem a töltelék miatt, hanem a tészta miatt. Fontos a rétesliszt, ne próbáljuk meg sima liszttel, közel sem lesz olyan jó.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...