Póréhagymával töltött csirkemell
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Előkészítés
-
50g póréhagyma13 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g almalé12 kcal
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
43g bacon167 kcal
Sütés és puliszka köret
-
50g kukoricadara181 kcal
-
175g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Előkészítés
-
200g póréhagyma54 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
14g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g almalé46 kcal
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
170g bacon668 kcal
Sütés és puliszka köret
-
200g kukoricadara724 kcal
-
700g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Előkészítés
-
10.5g póréhagyma3 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.3g almalé2 kcal
-
23.7g csirkemell (csontos)35 kcal
-
8.9g bacon35 kcal
Sütés és puliszka köret
-
10.5g kukoricadara38 kcal
-
36.8g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g trappista sajt6 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3036.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 2478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 295.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1100 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12146.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 1367 mg
-
Nátrium 9913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1181 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 1130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4398 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Hozzávalók
Előkészítés
-
1 db póréhagyma
-
3 dkg vaj
-
2 tk só
-
1 kávéskanál bors
-
1 dl almalé
-
1 db csirkemell (csontos)
-
10 szelet bacon
Sütés és puliszka köret
-
1 bögre kukoricadara
-
7 dl víz
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
3 dkg trappista sajt
Elkészítés
Előkészítés
- A pórét karikázzuk fel, és kevés vajon fonnyasszuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemelleket negyedeljük. Összesen 8, tenyérnyi nagyságú húsunk lesz. Enyhén sózzuk meg, borsozzuk. Vezessük bele a kést merőlegesen a hús keresztmetszetébe, vágjuk be.
- Töltsük bele egy evőkanálnyi hagymát, és egy-két szelet baconnal tekerjük körbe.
- Kevés vajon pirítsuk meg a hagyma szeletelt zöld szárát, és tegyük bele a csirkét.
- Ha végeztünk a betekeréssel és beleraktuk a sütőtálba, öntsük fel 1 dl almalével.
Sütés és puliszka köret
- Takarjuk le a húst, és toljuk be a sütőbe, közepes lángra. 45 perc múlva locsoljuk meg a sülő szafttal. Fedő nélkül tegyük vissza, és alacsony lángon süssük tovább, további 20 percig.
- A puliszkát sóval, borssal tegyük fel főni, dupla annyi vízben. 15-20 perc alatt megpuhul. Ha olyan lenne az állaga, mint a pudingnak, és még nem jó az íze, húzzuk félre, és öntsük fel egy pohár vízzel. Szépen dermed, olajozzuk ki a formát, és magától kicsúszik. De halmot is csinálhatunk belőle.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2897
- Feltöltés dátuma: 2015. február 17.
Ajánló
- félédes fehérbor - cider - világos sör
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ahogy az életben, minden dologban, az egyszerűséget vallom a konyhámban is. Minden este 7 órakor menetrendszerűen feltűnik az ember a konyha küszöbén, akinek egy élete, egy halála, nem akarja kipróbálni, milyen egy joghurtot vacsorázni, ha akkor is estünk haza, valamit enni kell. HÚST. Az évek rutinja kialakított egy sémát a húsételekben, ami nagyszerűen működik. Így hangzik: zöldséged a fűszered, ne hagyd, hogy kiszáradjon, és ha beleharaptok, ropogjon a megpirult teteje. A zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. Tél végén beérem azzal a növénnyel, ami akkor is harsogja haragos zöld színét, amikor a hóból kandikál ki, elrejtve termését. Szent Hildegárd óva intett a fogyasztásától, de ahogy a franciák, én is csak huncutul beledobom a kosaramba, és jót eszünk belőle. Ez a póréhagyma, annak is a téli fajtája, ami túléli a fagyokat. Szerencsére nagyon alkalmazkodó, jó barátságban van minden olyan húskészítmény ízével, ami a téli disznótoros, a kamra feltankolása után épp erre a borongós időre érik össze. Hedonista lakomát főzhetünk belőle, a zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. A szalonna zsírját a szivacs funkciót ellátó kukoricakása szívja magába. Kicsit ropog, kicsit forró, nagyon jó.