r
Nosalty Logó

Póréhagymával töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Capucine
Póréhagymával töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Összesen 2471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12146.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    9913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4398 micro
Összesen 2471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Elkészítés

Előkészítés

  1. A pórét karikázzuk fel, és kevés vajon fonnyasszuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemelleket negyedeljük. Összesen 8, tenyérnyi nagyságú húsunk lesz. Enyhén sózzuk meg, borsozzuk. Vezessük bele a kést merőlegesen a hús keresztmetszetébe, vágjuk be.
  3. Töltsük bele egy evőkanálnyi hagymát, és egy-két szelet baconnal tekerjük körbe.
  4. Kevés vajon pirítsuk meg a hagyma szeletelt zöld szárát, és tegyük bele a csirkét.
  5. Ha végeztünk a betekeréssel és beleraktuk a sütőtálba, öntsük fel 1 dl almalével.

Sütés és puliszka köret

  1. Takarjuk le a húst, és toljuk be a sütőbe, közepes lángra. 45 perc múlva locsoljuk meg a sülő szafttal. Fedő nélkül tegyük vissza, és alacsony lángon süssük tovább, további 20 percig.
  2. A puliszkát sóval, borssal tegyük fel főni, dupla annyi vízben. 15-20 perc alatt megpuhul. Ha olyan lenne az állaga, mint a pudingnak, és még nem jó az íze, húzzuk félre, és öntsük fel egy pohár vízzel. Szépen dermed, olajozzuk ki a formát, és magától kicsúszik. De halmot is csinálhatunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2897
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Ajánló

- félédes fehérbor - cider - világos sör

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Ahogy az életben, minden dologban, az egyszerűséget vallom a konyhámban is. Minden este 7 órakor menetrendszerűen feltűnik az ember a konyha küszöbén, akinek egy élete, egy halála, nem akarja kipróbálni, milyen egy joghurtot vacsorázni, ha akkor is estünk haza, valamit enni kell. HÚST. Az évek rutinja kialakított egy sémát a húsételekben, ami nagyszerűen működik. Így hangzik: zöldséged a fűszered, ne hagyd, hogy kiszáradjon, és ha beleharaptok, ropogjon a megpirult teteje. A zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. Tél végén beérem azzal a növénnyel, ami akkor is harsogja haragos zöld színét, amikor a hóból kandikál ki, elrejtve termését. Szent Hildegárd óva intett a fogyasztásától, de ahogy a franciák, én is csak huncutul beledobom a kosaramba, és jót eszünk belőle. Ez a póréhagyma, annak is a téli fajtája, ami túléli a fagyokat. Szerencsére nagyon alkalmazkodó, jó barátságban van minden olyan húskészítmény ízével, ami a téli disznótoros, a kamra feltankolása után épp erre a borongós időre érik össze. Hedonista lakomát főzhetünk belőle, a zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. A szalonna zsírját a szivacs funkciót ellátó kukoricakása szívja magába. Kicsit ropog, kicsit forró, nagyon jó.

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...