r
Nosalty Logó

Póréhagymás nyúl csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brita
Póréhagymás nyúl csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3606 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 720 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8962.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    3846 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    519 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3254 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6785 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3937 micro
Összesen 3606 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót tegyük fel főni sós vízben (gyorsabb, ha előző nap beáztatjuk).
  2. Kevés forró olajon forgassuk át a nyúlhúst.
  3. Vágjuk karikára a póréhagymát (a zöldjét is), tegyük a nyúlhoz.
  4. Kicsit pirítsuk, majd öntsünk alá egy kevés vizet.
  5. Tegyük bele a borsot, szegfűborsot és a leveskockákat.
  6. Fedő alatt, időnként ellenőrizve, hogy nem főtt-e el a leve, főzzük puhára a húst.
  7. Öntsük rá a tejszínt, rottyantsunk egyet rajta.
  8. Keverjük bele a megfőtt csicseriborsót és a mustárt, sózzuk, ha kell.
  9. Még egy rottyantás után kész van. A tetejét szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 767
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.

Ajánló

Vega verzió: A hús helyett használjunk gombát, de először pároljuk meg kicsit a pórét, és csak utána tegyük bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúlhúsból szerettem volna valami mást..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...