Póréhagymás nyúl csicseriborsóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Brita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
14 kcal
-
100g nyúlhús136 kcal
-
80g póréhagyma21 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
104g csicseriborsó393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
36g snidling11 kcal
Összesen
720
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
71 kcal
-
500g nyúlhús680 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
520g csicseriborsó1966 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
180g snidling54 kcal
Összesen
3606
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
23.4g nyúlhús32 kcal
-
18.7g póréhagyma5 kcal
-
23.4g főzőtejszín31 kcal
-
24.3g csicseriborsó92 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
8.4g snidling3 kcal
Összesen
169
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1792.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 224.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 651 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1357 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
720
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 232 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8962.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 3027 mg
-
Nátrium 3846 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.4 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 1124.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1040 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 519 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3254 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6785 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3937 micro
Összesen
3606
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
500 g nyúlhús
-
520 g csicseriborsó
-
só ízlés szerint
-
6 szem bors
-
1 ek mustár
-
1 csokor snidling
Elkészítés
- A csicseriborsót tegyük fel főni sós vízben (gyorsabb, ha előző nap beáztatjuk).
- Kevés forró olajon forgassuk át a nyúlhúst.
- Vágjuk karikára a póréhagymát (a zöldjét is), tegyük a nyúlhoz.
- Kicsit pirítsuk, majd öntsünk alá egy kevés vizet.
- Tegyük bele a borsot, szegfűborsot és a leveskockákat.
- Fedő alatt, időnként ellenőrizve, hogy nem főtt-e el a leve, főzzük puhára a húst.
- Öntsük rá a tejszínt, rottyantsunk egyet rajta.
- Keverjük bele a megfőtt csicseriborsót és a mustárt, sózzuk, ha kell.
- Még egy rottyantás után kész van. A tetejét szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, és tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 771
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.
Ajánló
Vega verzió: A hús helyett használjunk gombát, de először pároljuk meg kicsit a pórét, és csak utána tegyük bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brita
3 recept
Nyúlhúsból szerettem volna valami mást..