Póréhagyma krémleves 1.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
133g póréhagyma36 kcal
-
6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
27g főzőtejszín35 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
254
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g póréhagyma107 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
762
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
31.6g póréhagyma8 kcal
-
2.2g salottahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.9g burgonya5 kcal
-
47.4g zöldség alaplé3 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
59
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 847.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1118 micro
Összesen
254
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2542.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 2017 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 298.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1842 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3353 micro
Összesen
762
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
1 db salottahagyma
-
600 ml zöldség alaplé
-
4 ek főzőtejszín
-
40 g vaj
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.
- Ezután hozzáöntjük a zöldség alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra vágott burgonyát, felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük a levest. Végül hozzákeverjük a tejszínt, sóval és fehérborssal (nem feketét használtam a leves világos színe miatt!) ízesítjük, újra forraljuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1074
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 174912
- Feltöltés dátuma: 2008. március 06.
Ajánló
@{Parmezánchips:parmezánchips}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt áldozat. Már azt is tudom, mi lesz a tárgya a legközelebbi krémleves fellángolásomnak: a padlizsán. Tojásgyümölcsből ugyanis még nem készítettem, eszembe sem jutott volna, viszont a minap egy étteremben ezt ettem, és meggyőzött, hogy a konyhámban rekonstruáljam.