Pogácsa túrókrémmel gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
67g tej37 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
115 kcal
-
17g kukoricaliszt61 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Túrókrém
Összesen
851
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
200g tej112 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
344 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
1g só0 kcal
Túrókrém
Összesen
2555
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
18.7g tej10 kcal
-
7.9g napraforgó olaj70 kcal
-
32 kcal
-
4.7g kukoricaliszt17 kcal
-
9.3g sajt33 kcal
-
15.4g tojás19 kcal
-
0.1g só0 kcal
Túrókrém
Összesen
237
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.6 g
-
Cink 219 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 142 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 101 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
851
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 174.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5788.7 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 1350 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1334 mg
-
Nátrium 1712 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 426.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
2555
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.5 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tejet és az olajat felforraljuk.
- A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd a tűzről lehúzva a tejet, belekeverjük a lisztet. A főzőlap maradék hőjén (vagy nagyon takarék gázon) fél-egy percig főzzük-pirítjuk a tésztát.
- Tegyük félre addig, amíg lereszeljük a sajtot, és kikeverjük a túrókrémet.
- Egyenként keverjük géppel a tojásokat a tésztába, jó alaposan.
- Amikor mindhárom tojás belekerült a tésztába, adjuk hozzá a sajtot is.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd sütőpapíros tepsire nagyobb teáskanálnyi halmokat teszünk. Ízlés szerint magokkal megszórhatjuk.
- A forró sütőben pirosra sütjük a pogácsákat. Ne nyissuk ki a sütőajtót, mert különben nem fognak megnőni a tészták. (A képviselőfánk tésztájához hasonlóan működik ez a tészta, de nem lesz olyan kemény, ropogós.)
- A megsült tésztát rácsra tesszük, kihűtjük. Éles késsel bevágjuk, majd kanálnyi túrókrémet teszünk bele.
Túrókrém
- A túrót a tejföllel kikeverjük. Ha nem száraz a túró, kevesebb tejföl is elég lehet.
- Ízlés szerint ízesítjük. Majd a kihűlt tésztákba töltjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1610
- Feltöltés dátuma: 2014. június 21.
Ajánló
Nagyon jó vendégváró, kirándulásra való falatka.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
A gluténmentes létben "az úúúgy ennék valami finom sósat" nehéz kérdés: vagy jó kis ropogtatni valót süt az ember, vagy pogácsa utánérzetet, ami bármilyen jó minőségű lisztből készül, köszönőviszonyban se lesz az igazi pogival. Másnap meg főként nem. :S Napok óta sósra, szénhidrátosra vágytam, és addig kattogtak a kis kerekeim, amíg eszembe nem jutott az első osztályomnak, hajdan sütött főtt-sült pogácsa. Akkor bátortalan voltam még az élesztővel, és a biztosnak tűnő, főtt-sült pogácsát készítettem. Ezt a receptet ültettem át gluténmentes verzióra, és igen-igen: másnap is puha, nem ázik el a túrótól a tészta, formatartó, jóképű, finom, variálható... Bátran ajánlom :).