r
Nosalty Logó

Pizzatészta BackerMan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
BackerMan
Pizzatészta BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót és a fűszereket összekeverjük. Beleöntjük az élesztős keveréket és a sört.
  3. Tésztát gyúrunk belőle. Mikor kezd összeállni a tészta, akkor mehet bele az olaj.Kelt tészta állagúnak kell lennie. Ha nem megfelelő, akkor pótoljuk. Azaz ha túl lágy, akkor kevés liszt, de ha túl masszív, akkor egy kis langyos víz kerül bele.
  4. A tésztának el kell válni a a táltól és a kezünktől is szépen. Kelesztjük 45 percig. Vagy a kelesztőtálat forró vízbe tesszük, és hamarabb megkel.
  5. Ha valaki laposabban szereti a tésztát, akkor gyúrja újból át, és nyújtsa ki a megfelelőméretre.
  6. A tepsit kikenjük olívaolajjal, és beleigazítjuk a tésztát.
  7. A feltét felrakása után maximumon 4-5 percig sütjük. Én a sütő aljára szoktam tenni, mert az szerintem majdnem olyan ,mintha kemencében sülne. És egy kemecében sült pizzánál nincs jobb. :)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9174
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Ajánló

Érdemes kipróbálni, mert nálunk nagy sikere van. És ha mégse jött be, akkor legalább tudjuk, hogy nem ez a kedvenc.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Kóstoltam már többféle pizzatésztát. Mindegyikbe van valami finom. A kenyeres jellege miatt nekem ez jött be igazán. A fűszereket azért szeretem a tésztába rakni, mert így mindenhol lehet érezni az ízüket. És nem utolsó sorban mikor kel a tészta, isteni az illata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...