r
Nosalty Logó

Pizza 4.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
swed
Pizza 4.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

951
Kalória
39g
Fehérje
115.2g
Szénhidrátok
37.1g
Zsír
289.8g
Víz
39.5g
Koleszterin
6.6g
Rost
8.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    289.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12100.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    8596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1304 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1/2 liter langyos vízben 2 kávéskanál sót feloldunk.
  2. A liszttel, élesztővel, cukkorral, ízlés szerint szezámmaggal kenyértésztát gyúrunk, amíg összeáll és már nem ragad az edény aljába. (Nem feltétlenül kell az összes víz, csak amennyit felvesz a liszt!)
  3. 1 órát letakarva (vagy kelesztőtálban), meleg helyen állni hagyjuk - kb. a duplájára kell megnőnie.
  4. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, olajos kézzel, olajjal kikent tepsibe vagy olajos sütőpapírra formázzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, majd bőségesen megpakoljuk ízlés szerinti feltétekkel.
  7. A tetejére kerül a sajt, majd enyhén sózzuk és olajozzuk (napraforgó olaj).
  8. Mehet a sütőbe, max. hőfokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ez sütőnként változhat, de ha a sajt ráolvadt, a tészta széle színt kapott és ránézésre is jó, akkor biztos kész!
  9. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Peremkerületi barátunk születésnapját kertiparti keretében tartottuk, sikerült összebarátkozni az olasz szomszédokkal. Ez az ő otthonról hozott receptjük volt, helyben fordították magyarra, azóta turbóztuk kicsit, de mindig nagy sikere van! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!