r
Nosalty Logó

Pitypang pesto

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Pitypang pesto
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

276
Kalória
1.7g
Fehérje
3.4g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
22.1g
Víz
-
Koleszterin
1.3g
Rost
353.9mg
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 1103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3403 micro
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    363 micro
  • β-karotin
    5857 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13613 micro
Összesen 1103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5944 micro
Összesen 482 kcal

Elkészítés

  1. A pitypangleveleket megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk, és miután kihűlt, kézzel kinyomkodjuk belőle a vizet.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, a diót pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A pitypanghoz hozzáadjuk a diót, a fokhagymát és botmixerrel vagy turmixban pépesítjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Végül sóval és borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

A spenót pesto után még egy kevésbé megszokott ízű pesto következik. Kihasználva a természet kínálta lehetőségeket: pitypang levelekből készítettem ma pestot. Nem utoljára. Nagyon bejött. Egyik fele pestos nyúl formájában került a tányérra, és a maradék felhasználására is van már ötletem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!