adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 52% Zsír
Összesen
276
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 52% Zsír
Összesen
1103
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 1464 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3403 micro
Összesen
276
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 117.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 88.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 839 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 363 micro
-
β-karotin 5857 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13613 micro
Összesen
1103
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 367 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 2558 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5944 micro
Összesen
482
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pitypangleveleket megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk, és miután kihűlt, kézzel kinyomkodjuk belőle a vizet.
- A fokhagymát megpucoljuk, a diót pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A pitypanghoz hozzáadjuk a diót, a fokhagymát és botmixerrel vagy turmixban pépesítjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Végül sóval és borssal ízesítjük.
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23048
- Feltöltés dátuma: 2008. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A spenót pesto után még egy kevésbé megszokott ízű pesto következik. Kihasználva a természet kínálta lehetőségeket: pitypang levelekből készítettem ma pestot. Nem utoljára. Nagyon bejött. Egyik fele pestos nyúl formájában került a tányérra, és a maradék felhasználására is van már ötletem.