r
Nosalty Logó

Piskótás csodacsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Piskótás csodacsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Összesen 3438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3458.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 3438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Elkészítjük a piskótatekercset: az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt 29x34 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokon 10 percet sütjük
  3. A sütőből kiveve lehuzzuk rola a sütöpapirt es azonnal azzal együtt feltekerjük.
  4. Ha kicsit meghűlt, lekvárral betöltjük, szorosan feltekerjük.
  5. Közben elkészítjük a kevert masszát: az összes hozzávalót géppel összekeverjük.
  6. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelünk, a kevert massza harmadát belesimítjuk, ráfektetjük a piskótatekercset, majd rákenjük a maradék 2/3 kevert masszát.
  7. 170 fokon 30-35 percet sütjük.
  8. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük a tetejét, megszórjuk gyümölccsel, és leöntjük az elkészített tortazselével. Nekem most ribizlim volt a fagyasztóban, azt használtam hozzá.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12581
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Ha a tetejere nincs itthon semmilyen gyümölcs, fogjunk a kevert tesztahoz 3 tojast, es a többi hozzavalot emeljük aranyosan hozza. Akkor teljesen körbeeri a massza. A kihült sütit pedig halvanyan megszorjuk porcukorral...igy is tökeletes!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy bolhapiacon vásárolt régi osztrák receptkönyv egyik oldalán találtam... :)

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A kevert tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...