Piskótalap PeZsuRi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
7g finomliszt24 kcal
-
6 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
118
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
80g finomliszt291 kcal
-
76 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1429
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
3.7g étkezési keményítő14 kcal
-
29.5g tojássárgája95 kcal
-
18.5g cukor71 kcal
-
29.5g tojásfehérje15 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
263
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
118
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1520.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.3 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 236.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 1323 mg
-
Retinol - A vitamin: 594 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1765 micro
Összesen
1429
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
-
80 g finomliszt
-
20 g étkezési keményítő
-
8 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
1 kk citromlé
-
1 csipet só
Elkészítés
- A sütőtepsibe (30×40) fektetjük a sütőpapírt, és előmelegítjük a sütőt 240 °C-ra.
- Összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel, a csipetnyi sóval.
- A tojássárgájákat fehér habosra keverjük 50 g cukorral.
- Jól elmossuk a habverőt, és utána a tojásfehérjéket verjük fel a citromlével, adagolva folyamatosan közben a cukrot. Jó kemény habot készítsünk.
- A hab 1/3-át beledolgozzuk a tojáskrémbe (ha van lyukas fakanalunk, azzal), majd a maradékot a tetejére halmozzuk, és rászitáljuk (én nem szitáltam) a lisztes keveréket. Ezután már csak lassan, felülről lefelé, nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát, nem kevergetjük!!!
- A masszát a tepsibe borítjuk, és forró sütőben (kb. 180 °C-ra levett) 10 perc alatt megsütjük.
- Közben meghintünk egy konyharuhát porcukorral (a tészta melegétől megolvad majd, és nem tapad a konyharuhára a tészta).
- A kész piskótalapot a konyharuhára borítjuk, azonnal levesszük a sütőpapírt, és betakarjuk egy jól kicsavart, vizes konyharuhával (ne száradjon ki, és könnyű legyen feltekerni). Hagyjuk kihűlni.
- Majd megcsináljuk a krémet, a piskótalapra terítjük, és felcsavarjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2823
- Feltöltés dátuma: 2014. október 22.
Ajánló
A krémek bátran variálhatóak :-) pudingos, lekváros, csokis, túrós... van receptem erre is: csokis-mogyorós fatörzs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A fénykép nem valami szép, ez az alja a piskótának. Megint a kollégáimnak sütöttem, és a teljes siker érdekében megkerestem a világ legpuhább piskótalap receptet, Lajos Mari jó régi szakácskönyvében :-) Az étkezési keményítőtől és a (csak) 4 db tojásfehérjétől lesz ilyen puha!!