r
Nosalty Logó

Piskótalap PeZsuRi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Piskótalap PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

118
Kalória
4.3g
Fehérje
17.2g
Szénhidrátok
3.6g
Zsír
19.7g
Víz
144.7g
Koleszterin
195.5mg
Rost
10.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

  1. A sütőtepsibe (30×40) fektetjük a sütőpapírt, és előmelegítjük a sütőt 240 °C-ra.
  2. Összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel, a csipetnyi sóval.
  3. A tojássárgájákat fehér habosra keverjük 50 g cukorral.
  4. Jól elmossuk a habverőt, és utána a tojásfehérjéket verjük fel a citromlével, adagolva folyamatosan közben a cukrot. Jó kemény habot készítsünk.
  5. A hab 1/3-át beledolgozzuk a tojáskrémbe (ha van lyukas fakanalunk, azzal), majd a maradékot a tetejére halmozzuk, és rászitáljuk (én nem szitáltam) a lisztes keveréket. Ezután már csak lassan, felülről lefelé, nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát, nem kevergetjük!!!
  6. A masszát a tepsibe borítjuk, és forró sütőben (kb. 180 °C-ra levett) 10 perc alatt megsütjük.
  7. Közben meghintünk egy konyharuhát porcukorral (a tészta melegétől megolvad majd, és nem tapad a konyharuhára a tészta).
  8. A kész piskótalapot a konyharuhára borítjuk, azonnal levesszük a sütőpapírt, és betakarjuk egy jól kicsavart, vizes konyharuhával (ne száradjon ki, és könnyű legyen feltekerni). Hagyjuk kihűlni.
  9. Majd megcsináljuk a krémet, a piskótalapra terítjük, és felcsavarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

A fénykép nem valami szép, ez az alja a piskótának. Megint a kollégáimnak sütöttem, és a teljes siker érdekében megkerestem a világ legpuhább piskótalap receptet, Lajos Mari jó régi szakácskönyvében :-) Az étkezési keményítőtől és a (csak) 4 db tojásfehérjétől lesz ilyen puha!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!