r
Nosalty Logó

Pihe-puha vegán banános muffin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nelli
Pihe-puha vegán banános muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1785 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1785 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 12 csészés normál muffinformát papírkapszlikkal vagy alaposan kenjük ki (pl. kókuszzsír).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Egy közepes tálban keverjük össze a banánt, a zabpelyhet, a növényi tejet, az aquafabat, a barna cukrot és az olajat, amíg sima nem lesz.
  3. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és óvatosan keverjük össze egy szilikon spatulával, amíg a lisztcsíkok el nem tűnnek. Osszuk el egyenletesen a tésztát a muffincsészékbe. Szórjunk rá ízlés szerint feltéteket. (Dió, tökmag, napraforgómag, kakaóbab-töret, lenmag, szezámmag, stb.)
  4. Süssük addig, amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön a muffin közepéből, 20-23 percig.
  5. Hűtsük a formában 5 percig, majd vegyük ki és hűtsük teljesen le.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 1352
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 11.

Ajánló

Reggelire, tízóraira, ebéd után desszertnek, piknikre. Szóval szinte mindig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy amerikai tojásos-tejtermékes recept általam veganizált változata, egyszerűen elérhető hozzávalókkal. Aquafaba helyett más tojáshelyettesítő is szóba jöhet, pl. 1 EK tört lenmag, 3 EK víz összekeverve, 5 perc pihentetés után belekeverhető a tésztába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...