Pihe-puha nasi csak 1 alapanyagból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
104
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
208
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
Elkészítés
- A tojásokat óvatosan szétválasztjuk 2 külön tálba, a fehérjét kemény habbá verjük. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A felvert tojáshabból egy keveset a sárgájához teszünk, és magas fokozaton habosra keverjük. Ezután az előzőleg megmaradt fehérjehabot is hozzáadjuk a keverékhez, de most már alacsony fokozaton keverjük habosra.
- A kész keveréket beleöntjük a kenyérformába (tortaformába is lehet), és 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk sülés után még egy ideig a sütőben, míg egy kicsit ki nem hűl.
- Ezután kivesszük a sütőből, majd rácson kihűtjük. Egy harapás nagyságúra vagdaljuk, majd juharsziruppal meglocsolva elfogyasztjuk.:-)))
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 9x20cm
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16665
- Feltöltés dátuma: 2016. június 22.
Ajánló
Aki már eleve édesre szeretné, keverjen hozzá édesítőt, mézet v. cukrot. Ha kakaót is adunk hozzá, pihe-puha csokis süteményünk lesz teljesen lisztmentesen:-))) Ezenkívül ha sonkát, sajtot és zöldséget rakunk közéje, finom kis szendvicsünk lesz belőle, bárhová elvihetjük magunkkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
A most nagyon divatos "felhőkenyér" inspirált, de mivel az tejtermékkel készül, amit én nem eszem, a nélkül készítettem. Jelentem, sikerült, és finom lett:-))) Jól variálható, az biztos, hogy többféleképpen kipróbálom...